دسته‌بندی

چراغ دفنی چیست؟ بررسی و کاربرد انواع چراغ دفنی

قطعا چراغ دفنی را در نورپردازی خیابان ها، پارک ها و معابر دیده اید اما شاید نام آن برایتان آشنا نباشد. چراغ دفنی به مجموعه چراغ هایی گفته می شود‌ که عموما در کف زمین، یا پایین سطح تابلوها، آثار هنری و غیره جایگذاری و نصب شده و نور پردازی زیبایی را به منطقه اعمال می کنند. همانطور که می دانید هر مدل از چراغ و تجهیزات روشنایی کاربردی خاص و ویژه دارند و برای مصارف مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. از چراغ دفنی هم بیشتر جهت نور پردازی از پایین به بالا استفاده می شود. این سبک از نورپردازی  به هدف بزرگنمایی و ایجاد جلوه و بزرگی سوژه رخ می دهد. برای مثال می توان از چراغ دفنی جهت بلندتر دیده شدن ستون‌ها، آثار باستانی، در کنار شهرها، پل‌ها و تالارها به کار می‌رود. این چراغ ها را در کف پیاده رو، راهروها و ساختمان‌ های بسیاری نصب شده اند. چراغ دفنی سنگی، فرودگاهی، فروشگاهی وغیره از مدل های  رایج هستند. چراغ دفنی  در طرح ها و سایزهای مختلف و به اشکال گرد، مربع و مستطیل ساخته می‌ شوند.

مدل هایی از چراغ دفنی وجود دغذد که به آنها چراغ چمنی و چراغ استخری می گویند. این مدل چراغ ها چون در محیط خیس و مرطوب قرار می گیرند الزاما باید ضدآب بوده و اصول ایمنی کامل را در ساخت و نصب آن رعایت کنند. چراغ دفنی استخری و آب نما همگی دارای بدنه سخت و مقاومی هستند. از این رو در برابر ضربه و فشار مقاومت کرده و دوام بالایی دارند و این چراغ ها از مواد ضد آب ساخته شده اند تا به هیچ وجه آب به داخل آن ها نفوذ نکرده و خطری را ایجاد نکند. به این نکته باید توجه کرد که در انواع چراغ آب نما، چراغ استخری یا چراغ سونا خطر برق گرفتگی با توجه به موقعیت قرارگیری در آب وجود دارد. به همین دلیل این نوع چراغ ها دارای ولتاژ بسیار پایینی هستند به همین منظور قبل از این مسیر سیم کشی مشخص و نصب شود، بر سر راه آن یک ترانس قرار می دهند تا ولتاژ  نهایی محصول را پایین نگه دارد و در صورت اتصالی یا خرابی خسارت جبران ناپذیری را به بار نیاورد.

چراغ دفنی چیست؟ بررسی و کاربرد انواع چراغ دفنی

با اینکه چراغ دفنی ظاهرا مخفی هستند و‌ صرفا بر روی زمین یا روی کار قرار می گیرند اما ‏همین قسمت کوچک از آنها که مشخص است هم می تواند با طراحی های متفاوت از حالت ساده خارج شود. بر همین اساس چراغ ‏دفنی در انواع مدل های ساده، شبکه ای، قارچی، محافظ دار  و مارکر تولید می شوند و ‏کاربردهای خاص خودشان را در فضاهای مختلف دارند.‏

چراغ دفنی چیست؟

چراغ دفنی از ریخته گری تحت فشار آلومینیوم با پوشش پودر اپوکسی با طراحی زیبا ساخته می شوند‌.
چراغ دفنی برای محیط های پر رفت و آمد و در فضای باز طراحی شده اند و بطور کلی ایده آل برای فضای بیرونی است. این مدل از تجهیزات نوری سازگاری در عملکرد را با طراحی منحصر به فرد ارائه می دهند که توزیع یکنواخت نور در محیط بیرون را تضمین می کند. بیش از 40٪ صرفه جویی در انرژی در مقایسه با راه حل های روشنایی معمولی در این مدل چراغ ها وجود دارد.
حفاظت از نفوذ گرد و غبار و رطوبت از ویژگی های بارز چراغ دفنی است. نورپردازی با چراغ دفنی روی زمین انجام می شود. چراغ دفنی در مدل ها و وات های متفاوتی در بازار موجود است نمونه پرکاربرد چراغ دفنی 6 وات و فول کالر است که در رنگ های آبی، قرمز و سبز (RGB) می توان آنها را خریداری نمود. با توجه به سلیقه خریداران LED های موزیکال و یا تک رنگ آفتاب و مهتاب هم می تواند انتخاب خوبی برای مکان های رسمی و ساختمان های مدرن باشد. این چراغ ها همچنین در وات های 12 و 14  ولت هم وجود دارند. چراغ های دفنی عموما دارای قالبی ضد آب هستند و در همین صورت می توانند در آبنماها و اطراف آن ها استفاده شود. رنگ ها و LED های چراغ پارکی هم می توانند با توجه به سلایق مشتریان قابل تغییر است.

چراغ دفنی چیست؟ بررسی و کاربرد انواع چراغ دفنی

نصب چراغ‌ دفنی

برای نصب چراغ دفنی بسته به مدل آن روش های مختلفی وجود دارد. قبل از خرید و نصب چراغ دفنی به چند نکته توجه داشته باشید ‏اول اینکه بدنه چراغ دفنی فضای بیرونی باید از هیت سینک ساخته شده باشد که معمولا آلومینیومی است بنابراین این ‏چراغ ها هنگام کار کردن گرمای خود را به خوبی به محیط اطراف منتقل خواهند کرد.‏ شاخص مقاومت در برابر آب و گرد و غبار دومین موردی است که در چراغ دفنی اهمیت بسیار بالایی دارد. حتما موقع خرید دقت کنید که بر ‏روی بسته بندی چراغ دفنی حداقل شاخص ‏IP‏ تعیین شده معادل ‏IP65‎‏ باشد. بد نیست بدانید که ‏IP68‎‏ ‏حداکثر مقدار تعیین شده است.‏ پیچ هایی که در چراغ دفنی بکار می روند همگی باید ضد زنگ و استیل باشند تا درمحیط مرطوب دچار خوردگی و زنگ زدگی نشوند. جنس ‏واشر هم باید ترجیحا از نوع سیلیکونی باشد تا در مقابل فشار و ضربات مقاوم گردد. محلی که به آب بندی محل اتصال کابل چراغ، به بدنه کمک می کند که به اصطلاح به آن گلند می گویند در دو نوع ‏پلاستیکی و فلزی ساخته می شود. گلندهای فلزی در صورتی که کاملا ضد زنگ شده باشند به دلیل مقاومت ‏بیشتر و استحکام بالاتر، گزینه مناسب تری هستند در نتیجه به جنس این قسمت از چراغ دفنی هم باید اشاره نمود. برای نصب چراغ دفنی در زمین و مناطق خشک احتیاج به آماده سازی فضا دارد. برای شروع ابتدا باید لوله‌ ی پی‌ وی‌ سی را به منظور عبور کابل آماده سازی ‌نمود و سپس کابل برق چراغ دفنی را از داخل آن عبور دهید. در مرحله بعدی باید بتن را در اطراف لوله بریزیم و کابل چراغ را همراه با کابل اصلی و خود چراغ در کاسه بتنی جایگذاری کنیم. در این مرحله باید طوقه را باز کرده و سپس پیچ‌ های متصل به بدنه چراغ دفنی را به کاسه بتنی ببندید و در مرحله آخر پیچ‌ های طوقه چراغ دفنی را می‌ بندید.

ریسه وایرلس هواکش دمنده قیمت ریسه شلنگی سیم و کابل خراسان
کلید مینیاتوری نمایندگی الکتروپیک آیفون تصویری سوزوکی ترانکینگ لگراند

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر