دسته‌بندی

ساخت تابلو برق

در واقع تابلو برق به یک محفظه فلزی اطلاق می شود که کلیه تجهیزات الکترونیکی در درون آن جای می گیرد. وظیفه اصلی تابلو برق کنترل انرژی الکتریکی و همچنین محافظت از سایر دستگاه ها  و کنترل ایمن و ساده سیستم برق در یک مجتمع است.ساخت یک تابلو برق احتیاج به تخصص و همچنین مهارت بالایی دارد برای همین ضروری است که گروهی متشکل از مهندسین مجرب و خبره با داشتن اطلاعات کافی در بخش طراحی و نقشه کشی اقدام به فعالیت کنند. درخت تولید تکنسین های فنی کار آزموده نسبت به ساخت قطعات اقدام می کنند. در حیطه مونتاژ و کارایی و ایمنی وجود کارشناسان کنترل کیفیت بسیار مهم است. در ادامه مطالب روش ساخت تابلو برق را بررسی خواهیم کرد.

 مراحل ساخت تابلو برق

 لازم به ذکر است که  برای ساخت یک تابلو برق صنعتی در کارگاه نیاز به ۶ مرحله از ایده اولیه تا محصول نهایی است که این مراحل عبارت اند از:

  • مرحله طراحی و آماده سازی نقشه ایزومتریک و جانمایی

 در این مرحله بعد از مشورت اولیه و تهیه پیش نویس در مورد قرارداد کارشناسان شرکت سازنده تابلو برق اقدام به بازدید از محل پروژه میکنند سپس با ارائه اطلاعات واحد طراحی و مهندسی و همچنین در صورت توافق بر روی پروژه مورد نظر و بستن قرارداد مرحله نقشه کشی آغاز می شود.

  • مرحله دوم جوشکاری و برشکاری و خم و سوراخکاری بدنه

 این مرحله بر اساس نقشه ارائه شده به واسطه واحد طراحی و مهندسی گروه ساخت تابلو برق به برشکاری و ساخت با فولاد ضد زنگ برای تابلو اقدام می کنند. لازم به ذکر است که ضخامت فولاد باید بین یک و نیم تا دو و نیم میلیمتر باشد. تفاوت بین ضخامت فولاد به نوع کاربرد و همچنین محل استفاده وابسته است. همچنین اقدامات اولیه بر روی فولاد با برخی از دستگاه های بسیار حساس و با نهایت دقت انجام می گیرد که این دقت و حساسیت موجب میشود کیفیت شاسی و تابلو بدنه تضمین گردد.

 

لوستر و چراغ آویز لامپ رشد گیاه لامپ گازی پنل SMD
چراغ ریلی چراغ مطالعه چراغ رومیزی آباژور چراغ دیواری

 

  • رنگ کاری بدنه

بعد از جوشکاری و آماده شدن بدنه نوبت به فرایند ساخت تابلو برق میرسد در این مرحله  کارگران  چندین بار اقدام به رنگ کاری و پولیش بدنه می کنند و برای بهتر شدن کیفیت از انواع رنگ های پوششی الکترواستاتیک استفاده می نمایند. رنگ کاری بدنه در چهار ایستگاه انجام می شود که این چهار ایستگاه به ترتیب:

  • چربی زدایی

 این مرحله به کمک محلول های شیمیایی با استفاده از سیستم اولتراسونیک حسرت فولاد انجام شده که موجب میشود هرگونه چربی که کیفیت رنگ را پایین می آورد به طور کامل پاک شود.

  • زنگ زدایی

 زنگ زدایی با استفاده از فرصت کاری و سمباده موجب می شود هرگونه زنگ زدگی بر روی ورق از بین برود و همچنین در صورتی که حجم زنگ زدگی زیاد باشد با استفاده از میزان کنترل شده از اسید سولفوریک می توانند آن را از بین ببرند.

  • فسفاته کاری

مرحله سوم از فرآیند رنگ کاری در ساخت تابلو فسفات کاری است این کار موجب کاهش احتمال زنگ زدگی در سطح فلز خواهد شد.

  • عایق کاری

 مرحله عایق کاری پایان مرحله رنگ کاری بدنه تابلو برق می باشد.

  • مونتاژ اسکلت و بدنه تابلو برق

بعد از خشک شدن رنگ بدنه اقدام به اتصال اسکلت و بدنه و همچنین اقدام جاسازی قطعات مختلف نگهدارنده می نمایند. این کار موجب می شود که دستگاه ماده قرارگیری تجهیزات الکتریکی شود.

  • مونتاژ ق تجهیزات الکتریکی و قطعات سیم کشی

 در مرحله آخر تکنسینهای کارآزموده و فنی اقدام مونتاژ تمامی تجهیزات و همچنین سیم کشی ها که در محل از پیش تعیین شده داخل تابلو وجود دارد می نمایند. تمامی قطعات الکتریکی مانند رله و کنتاکتور ها و پریزها و کلیدهای قدرت جریان و همچنین تابلوهای نمایشگر و چراغ ها و علائم هشدار دهنده نصب خواهد شد.

  • تست و کنترل کیفیت

بعد از تمام شدن فرآیند ساخت  تابلو برق مهندسین کنترل کیفیت با در نظر گرفتن پروتکل های تعریف شده دستگاه را تست می کنند این تست ها عبارتند از بررسی ظاهری تابلو برق و همچنین انجام آزمایش های داخل کارخانه می باشد. در صورتی که نتیجه بررسی ها حاکی از صحت کار تولید و مونتاژ باشد در نهایت دستگاه برای بسته بندی و تحویل به واحد مربوطه ارسال خواهد شد.

 مراحل ساخت تابلو برق

 علم لازم برای ساخت تابلو برق

 برای طراحی و ساخت تابلو برق صنعتی نیازمند با همکاری با افراد توانمند باشد .بعضی از علوم و فنون مورد نیاز در ادامه ذکر شده است.
داشتن مهارت کافی نسبت به تجهیزات الکترونیکی و همچنین نحوه کارکرد آنها
 دارا بودن مهارت کافی به نرم افزارهای طراحی و همچنین نقشه کشی مهندسی برق
 آشنا بودن به آخرین متدهای ساخت بدنه
 آشنایی با تمام اصطلاحات برق و الکتریسیته مانند ولتاژ و جریان و همچنین روابط بین آنها
 مهارت کافی در رابطه با استانداردهای جهانی و کشوری و ساخت تابلو برق
 آشنا بودن به روش های برنامه ریزی و همچنین آشنایی با مدیریت زمان
 مهارت کافی در استفاده با دستگاه های مختلف مانند پرس خم و سوراخکاری
 مهارت کافی در رابطه با کنترل کیفیت و همچنین تست آزمایشگاهی

ساخت تابلو برق با کاربردهای متنوع

 تابلو برق با توجه به محل نصب و همچنین شرایط حاکم بر پروژه های طراحی های متفاوت و گوناگون می باشد به عنوان نثر ممکن است در یک مجتمع مسکونی یک تابلو برق دیواری مورد نیاز باشد در حالی که در یک میدان نفتی بزرگ به تعداد زیادی تابلو برق فشار ضعیف و تابلو برق فشار متوسط نیاز باشد. به طور کلی یک تابلو برق استاندارد میتواند توسط یکی از روش های زیر تولید شود.
1.تابلو برق فشار ضعیف تا ۱۰۰۰ ولت
2. تابلو حفاظت و کنترل
3. تابلو برق فشار متوسط تا ۳۶ کیلو  ولت
4. سیستم موتور کنترل
5. سیستم پاور کنترل
6. تابلو برق خانگی
7 تابلو برق آسانسور
8. تابلو برق اصلاح ضریب قدرت

 هزینه ساخت تابلو برق

 در واقع می توان گفت هزینه ناشی برای ساخت تابلو برق بسته به نوع دستگاه و همچنین تجهیزات داخلی استفاده شده مانند ضخامت ورق و همچنین تعداد سلولها و ابعاد بدنه در زمان ساخت و یا ثابت و یا متحرک بودن آن بستگی دارد. عوامل متعدد زیاد دیگری نیز در قیمت ساخت تابلو برق موثر می باشند که موجب میشود قیمت تابلو برق متفاوت شود.

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر