دسته‌بندی

تعویض کلید و پریز منزل

نصب کلید و پریز برق معمولاً توسط برق کارها انجام می شود، اما اگر کمی با اصول برق آشنا باشید، ممکن است خودتان بتوانید این کار را انجام دهید، البته باید مراقب باشید و نکات ایمنی را رعایت کنید. نصب کلید و پریز یکی از مراحل برق رسانی ساختمان است که بسیار حائز اهمیت است و اگر قصد نصب کلید و پریز را خودتان دارید و یا قصد تعویض کلیدهای قدیمی را دارید از همان ابتدا باید به آن توجه کنید. هنگام نصب کلید و پریز رعایت فواصل و ضوابط بسیار مهم است و باید مورد توجه قرار گیرد مثلا بهترین فاصله برای نصب کلید و پریز از کف ساختمان از 110 تا 120 سانتی متر است و فاصله استاندارد برای پریز برق و پریز تلفن و آنتن از کف ساختمان 30-40 سانتی متر فاصله دارد. جدا از این فواصل، یکی از مهم ترین نکاتی که در نصب کلید و پریز باید به آن توجه کرد، درجه فیوز مربوط به کلید و پریز است که برای فیوزهای روشنایی 10 آمپر و برای فیوزهای پریز 16 آمپر است. 

مراحل نصب کلید و پریز 

در ادامه به صورت ساده با مراحل نصب کلید و پریز آشنا می شوید:
حتما توجه داشته باشید که اولین قدم در انجام هر گونه کار برقی در ساختمان این است که فیوزهای برق را خاموش کنید تا هنگام کار با برق یا جریان برق دچار برق گرفتگی نشوید. حتی برای احتیاط بهتر است با فازمتر بررسی شود که جریان برق در ساختمان وجود ندارد. 
درپوش یا سوئیچ خروجی را از روی دیوار بردارید
در مرحله دوم، پس از قطع برق، باید جعبه اتصال یا پریز را از دیوار جدا کنید. در صورت قدیمی بودن کلید و پریز، یک یا دو پیچ روی همان روکش تعبیه شده است که با بازکردن آنها به راحتی می توان آنها را جدا کرد. در مدل های جدید قاب کلید و پریز یا روکش کلید و پریز را می توان به راحتی با پیچ گوشتی جدا کرد.
باز کردن کلید و سوکت مغزی
بعد از برداشتن کاور باید مغز را هم باز کنید، در این صورت می توانید بعد از برداشتن کلید و پریز از روی دیوار، با موبایل از سیم کشی عکس بگیرید تا بعد از تعویض سیم ها را به درستی وصل کنید
سیم برق را از کلید و پریز قدیمی جدا کنید
پس از برداشتن مغز، زمان باز کردن سیم های متصل به سوئیچ و پریز است. برای این کار می توانید پیچ ​​های اتصال را باز کرده و به تدریج سیم ها را جدا کنید. اگر سیم ها ساییده شده اند بهتر است سیم ها را عوض کنید یا قسمت بیرونی سیم را قطع کنید و قسمت جدیدی از سیم درست کنید. 
اتصال سیم های کلید و پریز جدید
در این مرحله می توانید سعی کنید سیم های جدید را در جای مناسب با عکسی که گرفته اید وصل کنید، اما اگر قابل تشخیص نیست، باید سیم های رنگی روشن مانند سیم های سفید را به قسمت دارای شیارهای بلندتر وصل کنید و سیم هایی به رنگ تیره آن قسمت که شکاف کوتاه تری دارد وصل کنید.
کلید و پریز جدید روی دیوار را نزدیک کنید
بعد از اتصال سیم ها به کلید و پریزهای جدید، مرحله بعدی قرار دادن آنها روی دیوار است. برای نصب کلید و پریز جدید باید قلاب ها در محل صحیح قرار گرفته و پیچ ها به درستی روی قاب بسته شوند. پس از قرار دادن هسته روی قاب، کاور را نیز نصب کنید.
کلید و پریز جدید را چک کنید
ابتدا فیوز را وصل کنید و از فازمتر برای بررسی وصل بودن برق استفاده کنید. برای بررسی پریز داخل پریز را با فازمتر چک کنید و اگر فقط یکی از دو شاخه پریز داشت کار به درستی انجام شده وگرنه باید دوباره سیم کشی چک شود.
تعویض کلید و پریز در منزل یا محل کار به دلایل مختلفی انجام می شود. به عنوان مثال، ممکن است اتصال کلید چراغ و پریز برق ساختمان را تجربه کرده باشید. شاید به دلیل اینکه قصد دارید ساختمان را بازسازی کنید، باید به جای کلید زمین از کلید و پریز لوکس داخلی استفاده کنید. کلیدها و پریزها معمولاً توسط برقکار نصب یا تعویض می شوند.

هنگام نصب و تعویض سوکت سوئیچ رعایت فواصل و استانداردهایی که باید رعایت شود بسیار مهم است. به عنوان مثال فاصله بهینه برای نصب کلید و پریز از کف ساختمان از 110 تا 120 سانتی متر می باشد که البته پریز برق در فاصله 30 تا 40 سانتی متری از کف ساختمان نیز قابل اجرا خواهد بود.برای تعویض ایمن کلید و پریز، ابتدا باید برق این قسمت را قطع کنید. پس ابتدا به سراغ جعبه فیوز بروید و فیوز آن قسمت از خانه را خاموش کنید. اگر نمی دانید کدام فیوز برای آن قسمت از خانه است، می توانید فیوزها را یکی یکی خاموش کنید و با فازمتر پریز را تست کنید تا از قطع بودن برق مطمئن شوید. اما اگر مشکلی با نور ندارید و می توانید کل فضا را ببینید، فیوز اصلی را خاموش کنید و با خیال راحت دست به کار شوید. در آخر دوباره پریز را با فازمتر چک کنید تا مطمئن شوید خطری وجود ندارد و می توانید دست به کار شوید.

نحوه تعویض کلید پل دوبل

اگر بخواهیم کلید برق را به دو وسیله مصرفی (مثلاً لامپ و پنکه حمام) وصل کنیم باید از کلید دو پل استفاده کنیم. روش تعویض کلید دو پل مانند کلید تک پل می باشد. با این تفاوت که سیم کشی آنها کمی متفاوت است. 
مرحله اول: دو کلید پل را از روی دیوار باز کنید.
اگر کلید برق دوتایی است، ابتدا باید هر دو قاب را جدا کنید یا با استفاده از پیچ گوشتی، شاسی را از شاسی جدا کنید. سپس دو پیچ دو طرف کلید را باز کنید تا کلید به سمت بیرون دیوار متمایل شود. به این ترتیب به سیم های برق متصل به کلید دسترسی خواهید داشت.
مرحله دوم: اتصال سیم های برق به کلید دو پل
در کلیدهای دو پل دو سیم فاز خروجی و یک ورودی داریم. اما باید بگویم که در نصب کلید دو پل سیم نول وجود ندارد. دو سیم فاز خروجی که به دستگاه مصرف کننده می روند اغلب به دو پیچ بالای کلید دو پل بسته می شوند. سیم فاز ورودی نیز به پیچ پایینی کلید (که باز هم رنگ متفاوتی نسبت به بقیه پیچ ها دارد) وصل می شود.
هنگام سیم کشی کلید دو پل، باید مطمئن شویم که سیم ها به ترتیب صحیح وصل شده اند. زیرا اگر آنها را اشتباه ببندیم، کلید پاور به درستی کار نمی کند . به همین دلیل بهتر است سیم های کلید قبلی را به طور متناوب باز کرده و به همین ترتیب به کلید دو پل جدید متصل کنید. ابتدا به سراغ دو سیم فاز خروجی یا دو سیمی که قرار است به مصرف کننده متصل شوند می رویم که بالای کلید دو پل قرار دارند. پس از باز شدن سیم ها باید آنها را پیچ کنید و یک کلید جدید زیر دو پیچ بالایی وصل کنید. در نهایت یک سیم دیگر برای اتصال به کلید دو پل وجود دارد که سیم فاز اصلی یا فاز ورودی از کنتور برق ساختمان است. همچنین این سیم را به پیچ پایین کلید دوبلکس می بندیم تا سیم کشی کلید جدید تکمیل شود.
مرحله سوم: اتصال کلید دو پل به دیوار
سیم های برق متصل به کلید دو پل را داخل جعبه قرار دهید و سپس بدنه کلید را با دو پیچ دور آن به دیوار ثابت کنید. در انتها با کلید دو پل قاب را می بندیم.

 

وال واشر  چراغ چشمی  چراغ پارکتی لامپ حبابی
چراغ سوله ای چراغ اداری چراغ استخری چراغ زیر پله ای

 

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر