ساختمانها بیش از ۷۰ درصد برق تولیدی هر کشوری را مصرف میکنند، و به همین دلیل است که اقدامات بهرهوری انرژی پتانسیل بالایی برای کاهش اثرات زیست محیطی شهرهای مدرن پیش بینی شده است. برق کشی ساختمان به طور سنتی به اینصورت است که، برق در نیروگاهها تولید میشود و سپس با استفاده از خطوط برق و ترانسفورماتورها به ساختمانها تحویل داده میشود. با این حال، فن آوری های تولید مدرن مانند پانل های فتوولتائیک و میکروتوربینهای گاز طبیعی امکان تولید برق را در محل استفاده می دهند و برق کشی ساختمان به صورت مدرن را فراهم کرده اند.
برق کشی ساختمان به صورت مدرن
روش های تولید برق بسیار متنوع است که هر کدام مزایا و محدودیت هایی دارند. فناوری های نسل نو را می توان به روش های مختلفی طبقه بندی کرد:
منبع انرژی مورد استفاده برای تولید برق
قابل تجدید یا تجدید ناپذیر
تولید گازهای گلخانه ای
قابل ارسال یا متغیر
الزامات، و همچنین نیازهای متفاوت در مورد برق کشی ساختمان به صورت مدرن در مقایسه با خانه ها و ساختمان های مسکونی که بصورت سنتی برق کشی شده اند وجود دارد. انواع مختلفی از برق کشی ساختمان به صورت مدرن وجود دارد که هر کدام برای کاربردهای مختلف مناسب هستند.
برای مثال، تجهیزات اداری و الکترونیک ممکن است نیاز به سازماندهی سیم کشی و کابل متفاوتی نسبت به ماشین آلات سنگین یا انبارها داشته باشند. علاوه بر نیازها و مصارف برق، ملاحظات دیگری نیز وجود دارد که باید در مورد برق کشی ساختمان به صورت مدرن مورد توجه قرار گیرد. یکی از مهمترین ملاحظات ایمنی است، زیرا هر گونه بی نظمی در سیم کشی برق می تواند جان افراد را در معرض خطر قرار دهد و عملیات برق رسانی را متوقف کند.
چگونه برق کشی ساختمان کنیم
سیم کشی برق یا همان برق کشی ساختمان فرآیند اتصال کابل ها و سیم ها به دستگاه های مرتبط مانند فیوز، کلید، پریز، چراغ، فن و غیره به تابلوی توزیع اصلی است که ساختاری خاص به قطب برق برای تامین برق مداوم است. روش های اتصال سیستمهای سیم کشی برق
سیم کشی (فرایند اتصال لوازم جانبی مختلف برای توزیع انرژی الکتریکی از برد کنتور تامین کننده به لوازم خانگی مانند لامپ، پنکه و سایر لوازم خانگی که به عنوان سیم کشی برق شناخته می شود) می تواند با روش های مختلفی انجام شود که هریک متناسب با کاربرد و فضایی مختص به خود است در ادامه به توضیح این روش ها و برق کشی ساختمان به صورت مدرن می پردازیم.
کابل و سیم کشی، در زمینه تاسیسات الکتریکی در ساختمان ها، یک هادی عایق الکتریسیته، معمولا مسی یا آلومینیومی، با یک پوشش محافظ است که به عنوان یک عایق عمل می کند. کابل ها برای انتقال انرژی الکتریکی یا داده یا سیگنال های مخابراتی از یک نقطه به نقطه دیگر استفاده می شوند.ویژگی های معمول کابل برق عبارتند از: انعطاف پذیری، آن ها به اندازه ای انعطافپذیر هستند که میتوانند از طریق یک سیستم مهار کشیده شوند یا در آن قرار بگیرند.
در صورت لزوم، می توان آنها را مستقیماً برش داد یا از ساختار ساختمان آویزان کرد. کابلهای انعطاف پذیر، از رشته های ظریف تری از مواد رسانا تشکیل شده اند و در جاهایی استفاده می شوند که حرکت یا مفصل بندی منظم انتظار می رود که می تواند به کابل های معمولی آسیب برساند. مواد عایق کابل ممکن است شامل پلاستیک های معمولی مانند پلی وینیل کلراید (PVC)، مواد مصنوعی اصلاح شده یا لاستیک باشد. سایر اشکال عایق عبارتند از پودر معدنی که در یک پوشش بیرونی فلزی قرار دارد. نحوه رفتار کابل های مختلف هنگام قرار گرفتن در شرایط آتش سوزی موضوع تحقیقات گسترده ای است. انتشار گازهای سمی، چگالی دود و سرعت انتشار آتش می تواند به طور گسترده ای با اشکال مختلف کابل متفاوت باشد. این یکی از نکات کلیدی در انتخاب مصالح ساختمانی است.
سیم کشی برق ساختمان چگونه است
پس از آشنایی با کابل و سیم کشی روش های مختلف سیم کشی ساختمان را بررسی می کنیم. برای سیم کشی ساختمان می توان به چند
صورت عمل کرد.
سیم کشی با جعبه مشترک یا سیستم دو راهی
در روش سیم کشی، اتصالات به وسایل از طریق اتصالات انجام می شود. این اتصالات در جعبه های مفصلی به وسیله اتصال دهنده ها یا برش های اتصالی مناسب ساخته می شوند. این روش سیم کشی حجم زیادی از کابل را مصرف نمی کند.
سیم کشی (CTS یا TRS)
در سیم کشی به روش CTS یا TRS که در برق کشی ساختمان بصورت مدرن کاربرد دارد از کابل های تک هسته ای یا دو هسته ای یا سه هسته ای TRS با کابل های که به شکل بیضی و مدور هستند، استفاده می شود. بیشتر کابل های تک هسته ای ترجیح داده می شوند. کابل های TRS که در این مدل سیم کشی استفاده می شوند، ضد شیمیایی، ضد آب، ضد بخار هستند اما کمی تحت تأثیر روغن روانکاری قرار دارند. کابل های TRS بر روی سطح چوبی ساج چاشنی و چوبی که حداقل ضخامت 10 میلی متر دارند ، کار می کنند.
این کابل ها در برق کشی ساختمان به صورت مدرن با استفاده از گیره های پیوندی برنجی حلقوی (گیره سگک) که قبلاً روی خفاشی ها با پین برنجی ثابت شده اند و روی فاصله 10 سانتی متری برای اجرای افقی و 15 سانتی متر برای عمودی قرار دارند نگهداری می شوند.
سیم کشی توکار
یکی از جدیدترین متدهای برق کشی ساختمان بصورت مدرن، اجرای سیم کشی توکار است. در این روش مجراها در داخل شکاف های دیواری با کمک گچ کاری پنهان می شوند. بطور کلی سیستم سیم کشی الکتریکی در داخل دیوار، سقف یا کف با کمک لوله کشی پلاستیکی یا فلزی، را سیم کشی پنهان یا توکار می نامند. برق کشی توکار، امروزه محبوب ترین ، زیبا ، قوی ترین و رایج ترین سیستم برق کشی ساختمان بصورت مدرن است.
در سیستم سیم کشی توکار در صورت وجود لوله ای فولادی ، باید مجراها به صورت الکتریکی مداوم بوده و در برخی نقاط مناسب به زمین وصل شوند. سیم کشی توکار یک روش حرفه ای برای سیم کشی یک ساختمان است. از سیم کشی PVC در سیم کشی داخلی بیشتر استفاده می شود.
لوله ها محافظت از کابل ها در برابر آسیب رساندن به جوندگان (هنگامی که جوندگان کابل ها را نیش می زنند باعث اتصال کوتاه می شود) را بر عهده دارند. به همین دلیل است که قطع کننده های مدار در جای خود قرار دارند . لوله های سرب در کارخانه ها یا در مواقعی که ساختمان مستعد بروز حریق باشد استفاده می شود.