دسته‌بندی

استفاده از ترانکینگ در اتصالات شبکه

ترانکینگ که اصطلاحا به آن ترانک هم گفته می شود مجموعه ای از محفظه ‌های در بسته، کانال‌ها و متعلقات مختلف می باشد. به طور معمول  جنس این محفظه ازpvc  می باشد. البته گاها در مواردی افراد  abs  را انتخاب می نمایند تا مقاومت ترانک در برابر آب و حریق را افزایش دهند. ترانک فضا و مسیری را ایجاد می کند که کابل‌ها از داخل آن عبور و به سمت مقصدهای مشخص حرکت کنند. از ترانکینگ در سیم ‌کشی ‌های برق، شبکه‌ های کامپیوتری، تلفن سانترال و به طور کلی جایی که تجمع کابل باشد ، کاربردی است. ترانکینگ در بازار به‌ صورت شاخه‌های 2 متری به فروش می رسد.

نقش ترانکینگ در اتصالات شبکه

به طور معمول در صورتی که حجم کابل ‌ها افزایش یابد، نظم آن کاهش می یابد. در این شرایط ترانکینگ‌، حجم بالای کابل‌ها را می پوشاند و محیط‌  را زیباتر می کند. کابل‌ها داخل ترانکینگ مرتب ‌تر می شوند و از هر صدمه ‌ی فیزیکی همچون ضربه و فشار در امان خواهند بود. ترانک به عنوان جایگزینی برای روش های سنتی شده است. روش‌هایی که هم غیرقابل انعطاف بودن و هم اجرای سیم‌ کشی در آن ها بسیار سخت بوده است.در واقع استفاده از ترانکینگ در اتصالات شبکه بهترین گزینه جهت پیاده‌سازی شبکه‌های ساختاریافته‌ می باشد.اغلب نیاز به ترانکینگ زمانی لازم است که به هر علتی امکان تخریب دیوار جهت قرار دادن سیم‌ کشی‌ها یا کلید و پریز برق و شبکه وجود نداشته باشد.

نقش ترانکینگ در اتصالات شبکه

انواع ترانکینگ

ترانکینگ همچون تجهیزات دیگر دارای انواع مختلفی می باشند که اغلب با توجه به شرایط کاربرد دارند.از جمله آن عبارت اند از :

  • ترانکینگ دیواری

 ترانکینگ دیواری به عنوان  پرکاربردترین نوع ترانک شناخته می شود. از متعلقات ترانکینگ دیواری می توان به قطعه اتصال بدنه، قطعه اتصال درب ، زاویه داخلی ، بست انتهای ترانک، زاویه خارجی، سه‌راهی و… اشاره داشت.  ترانکینگ دیواری هم به شکل پلاستیک و هم به صورت فلزی تولید می شوند.معمولا در شاخه‌های دو متری تولید می شوند و با پیچ و رول پلاک قابل نصب می باشند. ترانکینگ های با سایز 50*80، 50*100 و 50*150 بیشتر کاربرد دارند.
ترانکینگ دفنی
نصب در این نوع از ترانکینگ ‌ها، به صورت توکار و یا زیر کفی می باشند.به این صورت که سیم‌ها و کابل‌ها قابل مشاهده نخواهند بود.  جهت کابل‌کشی کفی، اغلب از کف کاذب استفاده می نمایند. در واقع سیم ‌ها و کابل‌ها در این حالت ، مقاومت و امنیت بیشتری خواهند داشت. معمولا هم برای برق فشار قوی و یا زمانی که حجم کابل ‌ها زیاد باشد، قابل استفاده می باشند.

  • ترانکینگ ستونی

ترانکینگ ستونی یکی دیگر از انواع ترانکینگ ها می باشد.  استفاده از این نوع ترانکینگ ها اغلب مناسب مکان هایی همچون فضاهای آموزشی ،اتاق کنفرانس، همایش، و… می باشد. معمولا در این مکان ‌ها به کابل ‌کشی ستونی برای استقرار تجهیزاتی همچون ویدئوپروژکتور نیاز است، از  استفاده ترانکینگ ستونی ایجاب می ‌کند.

  • ترانکینگ متقارن

در یک گروه ترانکینگ به هر پورت اجازه می دهد بسته ها را به هر پورت دیگر انتقال دهد. مثلا یک سرور می تواند داده ها را با سرعت 400 Mbps در یک گروه که دارای چهار رابط و یک سوئیچ می باشد را انتقال دهد و دریافت نماید.
ترانکینگ نامتقارن
 در یک گروه ترانکینگ به هر پورت اجازه انتقال بسته ها را می‌ دهد ولی تنها یک پورت اجازه دارد بسته ها را دریافت نماید. سرور می تواند داده ها را با سرعت 400 مگابیت در ثانیه منتقل نماید ولی می تواند داده ها را تنها با سرعت 100 مگابیت در ثانیه دریافت کند.

انواع ترانکینگ

جنس ترانک

ترانک شبکه دارای جنس های مختلفی می باشند که در این میان  pvc و پلاستیک بیشتر دیده می شود. جنس بدنه در ترانک ها اهمیت زیادی دارد. در برخی از آن ها موادی استفاده شده تا مانع از پخش آتش در زمان آتش سوزی شود و با گذر زمان نیز هیچ تغییر رنگی دیده نمی ‌شود. بعضی از ترانک ها به علت برخورداری از مقاومت بالا در صورت برخورد هرگونه اجسام به آن هیچ گونه شکستگی در آن ایجاد نمی گردد. ترانک ها را در رنگ های مختلفی تولید می شود ولی رنگ سفید رایج ترین رنگ در بین سایر برند های تولید می باشد. 

 

لوستر و چراغ آویز لامپ رشد گیاه لامپ گازی پنل SMD
چراغ ریلی چراغ مطالعه چراغ رومیزی آباژور چراغ دیواری

 

ترانک در شبکه

ترانکینگ شبکه بستری است که برای حمل تعدادی سیگنال به شکل همزمان کاربرد دارد تا برقراری ارتباط میان دو نقطه از شبکه را شدنی کند. در اغلب مواقع ترانک ها با متصل کردن مراکز سوئیچینگ در یک سیستم ارتباطی می پردازند. سیگنال ها می توانند  داده های ارتباطی را مبادله نمایند. ترانک که از کابل ها یا رشته های فیبر نوری برخوردار می باشد درون یک کابل فیزیکی به یکدیگر وصل می شوند تا با افزایش پهنای باند مواجه شوند.جهت نصب ترانک شبکه می بایست از پیچ و مهره استفاده نمود به هیچ وجه ترانک ها با چسب چسبیده نمی شوند. بزرگ‌ترین ترانک در ایران ترانکینگ لگراند یم باشد که فروش بالایی دارد. 

تفاوت میان ترانک و داکت شبکه 

استفاده از ترانکینگ ها در اتصالات شبکه جهت مانع شدن از شلوغی کابل کشی ها می باشد. ترانک یکی از این تجهیزات در ارائه خدمات پسیو شبکه است. ممکن است افراد کاربرد ترانک و داکت را یکی بدانند. در حالی که این دو از تفاوت هایی برخوردار می باشند. ترانک و داکت جهت کانال کشی کاربرد دارند ولی در مواردی از نظر اتصالات ، قیمت ، قدرت و استحکام ، نحوه نصب تجهیزات و … متفاوت می باشند.
ترانک مستحکم تر از داکت  می باشد و از نظر قیمتی نیز ترانک از داکت قیمت بالاتری دارد. در مقایسه با اتصالات داکت ، اتصالات ترانک عملکرد و کیفیت بهتری بالاتری دارند. طراحی ترانک های به شکلی می باشد که ممکن است برای نصب تجهیزات بیشتری بر روی آن وجود داشته باشد. بنابراین می توان گفت کاربرد ترانک در شبکه از کاربرد داکت بیشتر خواهد بود.

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر