ریسه ال ای دی یکی از رایج ترین مدل های نورپردازی است که کاربردهای مختلفی دارد.ریسه های زیبا و جذاب که با نور کوچک و رمانتیک خود تغییرات بزرگی در فضا و دکوراسیون اعمال می کنند. امروزه، فناوری نورپردازی پیشرفته می تواند به نوارهای LED اجازه دهد تا به عنوان منبع نور اولیه در خانه عمل کنند. نمونه هایی از کاربردهای ال ای دی نواری عبارتند از روشنایی اتاق ها، جایگزین مناسب وسایل روشنایی فلورسنت و هالوژن، بکار گیری ریسه ال ای دی نواری جهترشد گیاهان در گلخانه های داخلی و تزیینات روکار ساختمان ها، سقف ها و راه پله ها گوشه ای از موارد کاربردی و قابل استفاده این ریسه ال ای دی نواری است.
در واقع StripLine یا همان ریسه ال ای دی نواری یک سیستم نواری از جنس LED انعطاف پذیر برای جلوه های نورپردازی معماری در سقف ها، دیوارها، طاقچه ها و کابینت ها برای استفاده در فضای داخلی و خارجی است. نوار LED باید در یکی از چهار پروفیل آلومینیومی موجود StripLine برای نصب روی سطح، گوشه، فرورفته یا بدون قاب نصب شود.
زیباسازی نمای ساختمان با استفاده از ریسه ال ای دی
امروزه دیگر لامپ های ال ای دی سفید سرد گران قیمت و یا چراغ های پر مصرف گذشته است و ریسه ال ای دی نواری جایگزین آنها شده اند، تنوع و انتخاب LED های موجود گزینه های خلاقانه زیادی را برایدکوراسیون و روشنایی خانه شما باز می کند. این لامپهای بسیار کارآمد اکنون در طیف گستردهای از رنگها، سطوح لومن و شکلها، از جمله نوارهای انعطافپذیر و کمحجم موجود هستند که برای افزودن فضای منحصر به فرد به هر مکانی عالی هستند.
ریسه ال ای دی نواری محصولی فوقالعاده، همه کاره و قابل تنظیم هستند که به لطف پشت چسب یا گیره هایشان به راحتی در همه مکان ها نصب میگردند - این ریسه ها تا زمانی که پریز برق و منبع تغذیه باشند دردسترسشان باشد میتوانند به آن متصل شوند. این باعث می شود ریسه ال ای دی نورانی برای اضافه کردن نور به مناطقی که نورپردازی آنها فقط در حد رویا بود، ایده آل است. برای زیبایی بیشتر دکوراسیون داخلی سعی کنید ریسه های ال ای دی نواری را در سراسر مکان های منحصر به فرد خانه خود نصب کنید و از جلوه زیبای آن لذت ببرید.
ریسه برای نورپردازی ساختمان
برای نورپردازی ساختمان از انواع ریسه ال ای دی هم استفاده می کنند. به این مدل ریسه ها ال ای دی ریسه شلنگی می گویند. ریسه ال ای دی که برای نورپردازی ساختمان استفاده می شود، نواری ال ای دی نما نام دارد. این ریسه ها دارای نوار چسبیده ای در پشت خود است که می توانند به راحتی روی نمای ساختمان نصب شوند و همانند نوارهای LED روشن اشکال و خطوطی زیبا را در نمای ساختمان شما ایجاد کند. مدل دیگر ریسه برای نورپردازی ساختمان، نورپردازی نما خطی با ریسه RGB می توانید، روشن و خاموش کردن آنها را با ریموت کنترل انجام دهید. با استفاده از این مدل ریسه می توانید شدت و رنگ نور را هم می توانید از راه دور کنترل کنید و قابلیت تغییر رنگ نور لامپ های ریسه ها این امکان را به شما می دهد تا در هر تایمی از شبانه روز و یا در مواقع مختلف بتوانید رنگ نور نمای ساختمان خود را تغییر دهید. یکی از ویژگی های ریسه های شلنگی مخصوص نما این است که در شرایط جوی مختلف مانند هوای بارانی و برفی، رطوبت بالا و تابش مستقیم نور خورشید مقاومت بالایی دارند و می توانند در طولانی مدت مورد استفاده قرار گیرند.
از ویژگی های ریسه ال ای دی می توان به قابلیت انعطاف پذیری، امکان برش در اندازه کوچک و جداسازی به سادگی، ایجاد اشکال مختلف، نوردهی بالا، مصرف انرژی پایین و تنوع رنگ بالا اشاره کرد که می توانید در نمای بیرونی و داخلی ساختمان خود از آنها استفاده کنید. در ساختمان هایی که ستون های آنها دارای اشکال هندسی منحصر به فردی هستند هم می توان از این ریسه های ال ای دی برای نورپردازی ساختمان و تامین روشنایی استفاده کرد.
نصب ریسه نمای ساختمان
برای نصب ریسه نمای ساختمان حتما باید از یک تیم حرفه ای و متخصص استفاده کنید. اگر غیر از این باشد کار نورپردازی نمای ساختمان به جای زیبایی و شکیل بودن، نتیجه ای بلعکس و زشت داشته و نمای ساختمان را هم بد جلوه می دهد. برای اجرای برق کاری نمای ساختمان نیاز است که تجهیزات مختلف برق کاری را به کار بگیرید. روش نصب ریسه نوری ال ای دی نواری به این صورت است که در ابتدا باید محل قرار گیری ریسه نوری را تعیین کنید. این محل باید جایی باشد که درایور نزدیک پریز برق قرار گرفته باشد. پس طول سیم درایور و محل پریز برق را باید در نظر داشته باشید. امروزه دامنه بسیاری از محصولات ریسه روشنایی حداکثر 50 وات است. قرار دادن درست ریسه های نواری در ساختار فیزیکی باعث می شود که تأثیر نور به میزان قابل توجهی بهتر از لامپ های نور افکن با ولتاژ بالا باشد که با فاصله های بیشتری نصب شده اند. نورافکن ها نما را بصورت درستی مرحله بندی نمی کنند و ظاهر آن ها در طول روز ناخوشایند هستند از همین رو انتخاب بیشتر معماران و طراحان برای نورپردازی نمای ساختمان استفاده از ریسه های ال ای دی، شلنگی، نئو فلکسی و وال واشر است.
یکی از مهم ترین مواردی که باید در هنگام برنامه ریزی برای نورپردازی به آن توجه کرد این است که برای نورپردازی بنای ساختمان کدام جنبه معماری بایستی مورد تاکید قرار بگیرد و یکی دیگر از ضوابط در مورد طراحی نورپردازی نمای ساختمان هماهنگی با محیط اطراف و آرایش دیواره های صاف و یک دست در تناسب با ابنیه های مجاور می باشد. در نورپردازی توجه به رنگ و شدت نورها مساله ی بسیار مهمی است. مسئله دیگری که حتما باید به آن توجه داشت این است که نورها نباید به داخل ساختمان بیایند زیرا باعث رنجش ساکنین آپارتمان می شوند. منبع نور نباید جز در موارد خاصی دیده شود و نورپردازی باید هدفمند باشد تا با هماهنگی رنگ نورها با رنگ متریالهای انتخاب شده باعث زیبایی هر چه بیشتر بنا شود.