دسته‌بندی

چراغ پرژکتور در چه مکان های کارایی دارد و انواع آن چیست؟

چراغ پروژکتور یا نور افکن وسیله روشنایی برای مکان های بزرگ همچون استادیوم، سالن های ورزش, تالارها و غیره است. در واقع پرژکتور نوعی نور بازتابنده و جزو تجهیزات برق است که به شکل یک لامپ در یک کاسه فولادی با آینه هایی در دورتادور قرار گرفته است. چراغ پروژکتور دارای عدسی هم هست که به عنوان یک ذره بین عمل می کند و باعث افزایش روشنایی پرتو نور می شود. لامپ پروژکتور برای انتقال تصویر از یک پروژکتور چند رسانه ای به صفحه بزرگتر برای مشاهده مخاطب استفاده می شود. لامپ پروژکتور سالهاست که در مشاغل و سازمان های آموزشی به منظور کمک به انتقال اطلاعات به مخاطبان استفاده می شود. لامپ پروژکتور همچنین برای سینما یا سینماهای خانگی استفاده می شود، جایی که تصاویر DVD یا فیلم را برای دیدن همه به یک صفحه نمایش بزرگ ارسال می کنند.

در حالی که لامپ های هالوژن سال ها برای اهداف نمایش استفاده می شد، هالوژن یک رنگ زرد روی تصاویر ایجاد می کرد. یک لامپ پروژکتور به یک لامپ پرقدرت به نام لامپ متال هالید متکی است تا نور سفید درخشانی تولید کند. لامپ به تعدادی آینه کوچک داخل دستگاه می تابد و تصویر را از طریق هوا و روی صفحه نمایش منتقل می کند. لامپ پروژکتور می تواند برای اهداف تجاری، شخصی یا آموزشی مفید باشد. این ماشین‌ها می‌توانند اسلایدها، فیلم‌ ها یا تصاویر کشیده شده بر روی یک ورق شفاف پلاستیکی را پخش کنند. سه نوع اصلی لامپ پروژکتور وجود دارد: پروژکتورهای سقفی، پروژکتورهای اسلاید و پروژکتورهای چند رسانه ای.

انواع  چراغ پروژکتور

متال هالید و UHP (با عملکرد فوق العاده بالا) رایج ترین انواع چراغ پروژکتور هستند. لامپ های متال هالید که در اواخر دهه 1960 اختراع شدند، از ترکیبی از نمک های فلزات خاکی کمیاب و بخار جیوه برای انتقال نور استفاده می کنند. آنها حدود 3000 ساعت دوام می آورند.  نوعی دیگر از چراغ پرژکتور، پروژکتور ال ای دی است که به منظور تامین روشنایی فضاهای باز مانند پارک‌ها و خیابان‌ها، استادیوم‌ها، نمای بیرونی ساختمان‌ها، معابر عمومی، پل‌ها، بیلبوردها و محیط های بسیار دیگری استفاده می‌شوند. پروژکتورها در مقایسه با لامپ‌ها نور بسیار زیادی می‌ تابانند و پرکاربردتر هستند. از نورافکن ال ای دی برای روشنایی مکان‌ های سربسته مانند انبار کارخانه‌ ها، سالن‌های تئاتر و کنسرت نیز استفاده می‌ شود. یکی دیگر از اهداف خرید پروژکتور ال ای دی، نورپردازی نمای ساختمان‌ ها و نورپردازی در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها است

پروژکتورها همچون انواع مختلف لامپ‌ ها، تکنولوژی‌‌ های ساخت متنوعی دارند.  انواع پروژکتورها‌ شامل LED، SMD و COB هستند که به دلیل مصرف کم انرژی در مقایسه با مدل‌های قدیمی و تولید نور بیشتر و متمرکزتر در بازار رایج شده‌ اند.
پروژکتور LED، یک چراغ بسیار پرنور است که اغلب برای روشنایی محیط‌ های بیرونی کاربرد دارد. پروژکتورهای ال ای دی دارای یک قاب پلاستیکی یا فلزی هستند که مانع از پخش نور در جهت‌ های ناخواسته می‌شود. پرژکتور SMD  که مخفف Surface Mounted Device است به معنای ال ای دی‌های نصب شده بر روی یک سطح است، که بسیار پرکاربرد است. تراشه‌های LED بر یک صفحه مدار چاپی به صورت دائم قرار می‌گیرند و به دلیل انعطاف پذیری محبوب شده‌اند. SMDهای شناخته شده از صفحات مدار چاپی PCB مستطیلی شکلی ساخته می‌ شوند.

پروژکنور SMD در مقایسه با COB کارآیی بیشتری دارند، زیرا با وات کمتری نور بیشتری را تولید می‌ کنند. پروژکتورهای اس ام دی، نوری وسیع می‌تابانند و در محیط گسترده‌ تری توانایی پخش نور را دارند. این مدل پرژکتور در مقایسه با مدل‌های دیگر مقرون به صرفه‌تر هستند و برای محیط‌هایی با متراژ بالا انتخاب مناسبی هستند. مدل دیگر پرژکتور COB است که مخفف CHIP ON BOARD بوده و به معنای تراشه‌های نصب شده بر روی بورد است. COB نیز مشابه SMD از ال ای دی ساخته شده است، با این تفاوت که ��عداد ال ای دی‌های آن بیشتر است. هر تراشه COB از 9 یا تعداد بیشتری دیود ساخته می‌شود و صرف نظر از تعداد دیودها، تنها یک مدار و 2 اتصال دارد. این طراحی مدار ساده باعث شده است که مانند پنل به نظر برسند. در حالی که SMD ها مانند مجموعه‌ای از چراغ‌های کوچک به نظر می‌رسند.

پروژکتورهای دارای نور لیزر اغلب روشن تر از همتایان LED خود هستند. به طور متوسط، یک لیزر دارای روشنایی 3500 یا بیشتر از موسسه استانداردهای ملی آمریکا (ANSI) لومن است. از طرفی پروژکتورهای LED حداکثر 2000 لومن ANSI نور دارند. در نتیجه، نور محیط کمتر بر پروژکتورهای لیزری تأثیر می گذارد. چراغ های ماشین پروژکتوری هم مدل دیگری از این تکنولوی هستندچراغ های جلویی با کارایی بالا هستند که در ابتدا فقط در خودروهای لوکس موجود بودند. آنها قادر به استفاده از لامپ های تخلیه با شدت بالا (HID) و دیود ساطع نور (LED) هستند که استفاده از آنها با چراغ های جلو بازتابنده سنتی ناامن است.

ال ای دی LED ها منبع نور برای اکثریت قریب به اتفاق پروژکتورهای کوچک هستند، از اندازه هایی که در جیب پیراهن قرار می گیرند تا کف دست و کمی بزرگتر تا کمتر از 2 پوند. از سوی دیگر، لامپ های هالوژن به اندازه کافی روشن نیستند. همچنین از پتانسیل کامل لنز استفاده نمی کنند. بنابراین در مقایسه با LED ها کارآمد نیستند. نصب ال ای دی بر روی پروژکتور باعث موثرتر شدن نور چراغ جلو می شود. چراغ‌های جلو پروژکتور از زمانی که برای اولین بار معرفی شدند معمولاً از لامپ‌های هالوژن یا HID استفاده می‌کردند. چراغ‌های LED تا 300 درصد روشن‌تر از چراغ‌های هالوژن استاندارد هستند و تقریباً همان سطح روشنایی HID را دارند. بنابراین LED ها قطعا به اندازه کافی روشن هستند که بتوان از آنها به عنوان چراغ پروژکتور استفاده کرد.

خرید چراغ پروژکتور

چراغ پروژکتور دارای قدرت نوردهی بسیار بالا و مصرف فوق العاده کم است. پروژکتورها پس از گذشت زمان و استفاده دچار اُفت نوری نمی شوند. پروژکتور ال ای دی  از عمر بسیار طولانی بهره می برد و قابلیت نصب بسیار آسانی دارد . میزان نوردهی این محصولات 2400 لومن اندازه گیری شده است. می توان پروژکتورهای  را جایگزین مناسبی برای لامپ های خیاری و مدادی پرمصرف قدیمی قرار داد. چراغ پروژکتور دارای مقاومت بالایی در برابر گرما، سرما، گرد و غبار، برف و باران و ضربه است. مصرف انرژی پروژکتور های ال ای دی معمولا در ردیف A⁺ قرار دارد. از مهم ترین مشخصات چراغ پروژکتور می توان به طول عمر بالا و صرفه جویی در مصرف برق و پائین بودن هزینه برق با به روزترین فناوری اشاره کرد.

ریسه وایرلس هواکش دمنده قیمت ریسه شلنگی سیم و کابل خراسان
کلید مینیاتوری نمایندگی الکتروپیک آیفون تصویری سوزوکی ترانکینگ لگراند

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر