دسته‌بندی

فیلتر های اعمال شدهحذف
61 کالا

لامپ بخار سدیم و لامپ گازی

لامپ بخار سدیم یکی از تجهیزات روشنایی است که با بخار سدیم راه اندازی می شود. بیشتر لامپ هایی که برای روشنایی خیابان ها و معابر بین شهری و حتی مکان های کم رفت و آمد استفاده می شود از لامپ بخار سدیم است. این لامپ ها با استفاده از تخلیه در گاز عمل می کنند که یک روش نورپردازی مرسوم به شمار می رود. ما هم به جهت پرکاربرد بودن لامپ سدیم قصد داریم در مطلب امروز درباره آنها با شما صحبت کنیم.

انواع لامپ بخار سدیم

انواع لامپ بخار سدیم و متال هالید و رشد و گیاه محصولات ویژه ای هستند که برای استفاده در فضای داخلی گلخانه ها طراحی شده اند. این لامپ ها با تولید طیف امواج الکترومغناطیسی به فتوسنتز گیاهان کمک می کنند و این امر نقش بسیار مهمی در رشد و پرورش گیاهان دارد. کسانی که در حوزه پرورش گیاهان گلخانه ای فعالیت دارند با این موضوع آشنایی دارند که در روزهای زمستانی نور مورد نیاز برای رشد گیاه تامین نمی گردد و همین امر می تواند باز دهی گیاهان را با مشکلاتی رو به رو کند و یا حتی مانع از رشد درست گیاهان شود. اما با استفاده از این محصولات این نگرانی ها از بین می رود. اگر قصد خرید صنایع روشنایی و انواع چراغ روشنایی را دارید می توانید از طریق وب سایت معتبر برق نت انواع محصولات روشنایی را مشاهده کنید و از قیمت و مشخصات آن با خبر شوید.

ویژگی های انواع لامپ بخار سدیم

این محصولات دارای ویژگی های زیر هستند:

  • تابش طیف امواج الکترومغناطیسی برای فتو سنتز
  • ایجاد حرارت مورد نیاز برای رشد گیاه
  • تمرکز بالا بر روی گیاه
  • قابل استفاده در سه فاز جوانه زنی، رویش و بازدهی

کاربرد انواع لامپ بخار سدیم و رشد و گیاه

این محصولات در فضاهای داخل گلخانه ها کاربرد دارند. از این لامپ ها به طور ویژه می توان در مناطقی استفاده کرد که تابش نور خورشید کم است و یا در فصول سرد سال نور مورد نیاز گیاهان تامین نمی شود.

نورپردازی و رنگ بندی نور ها در دکوراسیون داخلی خانه اهمیت بسیاری دارد. در گذشته ها یکی از بزرگترین مسائلی که در طراحی دکوراسیون داخلی وجود داشت این بود که افراد انتخابی در رنگ چراغ ها نداشتند و ناچار بودند با لامپ های LED که رنگ سفید داشتند کنار بیایند. اما امروزه رنگ بندی های متنوعی برای این لامپ ها پدید آمده است و انواع لامپ های LED حبابی و اشکی و مهتابی در بازار موجود است که دست ما را برای انتخاب باز می گذارد. لامپ های LED در اشکال متنوعی مانند حبابی، اشکی و مهتابی تولید می شود که در ادامه به معرفی مزایای هر یک می پردازیم.

لامپ گازی

لامپ های گازی یا لامپ های HID دسته‌ای از مدل های مختف لامپ‌ هستند که با تولید گاز روشن می شوند. نام دیگر این لامپ ها، لامپ تخلیه الکتریکی نیز است. همانطور که از نام شان پیداست با تولید گاز این لامپ ها شروع به فعالیت می کنند و هر مدلی از این لامپ های گازی با توجه به عملکرد و مدل اصلی خودشان به وسیله یک گاز مخصوص فعالیت می کنند. در حقیقت زمانی که مولکول های گاز شروع به فعالیت می کنند باعث تولید نور در این مدل از لامپ ها می شوند. این نوع از لامپ ها شباهت بسیار زیادی به لامپ های فلورسنت از لحاظ شدت نور و برخی ویژگی های دیگر دارند. لامپ های گازی در مکان های صنعتی بسیار استفاده ممی شوند و حرف اول را در روشنایی و ایجاد نور می زنند. به همین خاطر سال‌هاست یکی از لامپ های پر نور و پر فروش در بازار ایران محسوب می شوند.

انواع لامپ گازی

لامپ های گازی در مدل های مختلفی تولید می شوند و به دلیل شدت نور بالایشان بیشتر برای فضاهای بزرگ و وسیع قابل استفاده هستند. این دسته از لامپ‌ها مدل های گوناگون و ویژگی های خاص خودشان را دارند که در ادامه مقاله بیشتر با آنها آشنا خواهید شد.

عملکرد لامپ گازی

عملکرد انواع لامپ های گازی همانند لامپ های فلوئورسنت است. در این لامپ ها یک آرک یا قوس الکتریکی بین دو الکترود شکل می گیرد. البته تفاوت این دو لامپ در اندازه قوس الکتریکی است. قوس الکتریکی انواع لامپ های گازی کوتاه تر هست. تفاوت دیگر فشار داخل لوله آرک است که در لامپ گازی بسیار بیشتر اسست. به همین خاطر لامپ های گازی نور و گرما را بیشتر از دیگر لامپ ها تولید می کنند.

لامپ گازی مستقیم

در بین لامپ های متفاوت تخلیه گازی، فقط لامپ گازی تنگستن جیوه یا همان لامپ مستقیم است که نیاز به مدار راه انداز را ندارند. ساختار این مدل از لامپ ها به گونه ای است که بدون نیاز به مدار های جانبی راه انداز به شبکه های برق متصل می گردند. همین موضوع سبب شده تا این مدل از لامپ ها، به لامپ گازی مستقیم معروف بشوند.

قیمت لامپ گازی

لامپ های گازی بر اساس ویژگی های مختلفی که دارند، قیمت هایشان بسیار متفاوت است. موارد بسیار زیادی از جمله: مدل سرپیچ، توان مصرفی لامپ، بهره نوری، رنگ نور و ... تاثیر بسزایی در قیمت لامپ گازی می گذارند. یکی از دیگر موارد مهم در قیمت لامپ گازی برند آن می باشد. لامپ های LED امروزه محبوبیت بسیاری در دکوراسیون داخلی خانه ایفا می کند. بهترین خصوصیت این نوع چراغ‌ها تطبیق ‌پذیری آن ها می باشد. LED ها نورهای متفاوتی تولید می‌کنند، از گرم و ملایم گرفته تا ترد و خنک، و در شکل های مختلفی تولید می‌شوند و شما این امکان را دارید که بتوانید نورپردازی خوبی در خانه خود ایجاد کنید.لازم به ذکر است که قیمت آن‌ها از لامپ‌های سنتی بیش‌تر است، ولی مصرف کم آن‌ها، دوام بیش‌تر، و کیفیت نوری مناسبتر ،این افزایش قیمت را در قبض‌های برق جبران می‌کند.

لامپ بخار سدیم

لامپ بخار سدیم یکی از پر طرفدار ترین لامپ ها در دسته لامپ‌های HID به شمار می رود. عملکرد و کارکرد این مدل از لامپ مشابه لامپ بخار جیوه است. رنگ و شدت نور لامپ بخار سدیم بیشتر از لامپپ بخا جیوه است. یکی از تفاوت های بارز میان لامپ بخار سدیم با لامپ بخار جیوه در شدت نور و رنگ تولید شده از لامپ است. در لامپ بخار جیوه، ابتدا الکترون‌ها به مولکول‌ها برخرد می کنندو سپس جیوه فعالیت خود را آغاز می کند. لامپ بخار جیوه نور فرابنفش تولید می‌کند، اما در لامپ بخار سدیم به جای جیوه گاز آرگون و نئون استفاده می شود. لامپ بخار سدیم در دو مدل کم فشار و پر فشار وجود دارند. تفاوت این مدل نیز در طیف نوری آنها با یکدیگر است. در این مدل از لامپ به جای نور رنگ زرد رنگ طلایی نیز منتشر می شود.

لامپ بخار سدیم بدون ترانس

برای درک نقش ترانس در یک لامپ گازی، باید بدانیم که مانند هر لامپ گازی دیگری، به یک بالاست برای محدود کردن مقدار جریان کشیده شده توسط لامپ نیاز است. از آنجایی که قوس الکتریکی حاصله دارای مقاومت منفی است و قدرت جریان به شدت افزایش می یابد، بدون استفاده از بالاست یا چک، میزان برق مصرفی این لامپ در مدار می تواند بسیار مخرب باشد و این نکته برای همه کسانی است که می خواهند نحوه بستن مدار را یاد بگیرید یک لامپ سدیم را در نظر بگیرید بالاست به تنهایی کافی نیست و برخی از نمونه های لامپ سدیم فشار قوی نیز از استارت یا جرقه زن استفاده می کنند. علاوه بر این، در برخی از نمونه ها، از یک خازن بزرگ نیز به عنوان شروع کننده نرم استفاده می شود. که این نوع لامپ بخار سدیم بدون ترانس میباشد.

چگونگی راه اندازی لامپ بخار سدیم

لامپ بخار سدیم و بخار جیوه از جهت زمان راه اندازی نیز با یکدیگر تفاوت دارند. زمان راه اندازی لامپ بخار سدیم دیرتر از لامپ های بخار جیوه بوده و در حدود 20 دقیقه است. این سازه ها در صورت قطع و وصل مجدد برق به سرعت روشن می شوند و نیازی به طی زمان راه اندازی نیست. سدیم جامد موجود در لامپ های مذکور موجب تأخیر در راه اندازی آن می شود؛ زیرا سدیم در دمای معمولی به بخار تبدیل نمی شود.

بررسی مزایا و معایب لامپ بخار سدیم

لامپ بخار سدیم مزایای متعددی دارد. این لامپ ها بسیار کارآمد هستند و استفاده از آنها در بسیاری از مناطق وسیع گزینه مناسبی است. لامپ های مذکور از عمر و راندمان بالایی برخوردارند. لامپ بخار سدیم معایب مختلفی نیز دارند که یکی از آنها شاخص نمود رنگ بد است. در واقع این سازه ها بدترین شاخص را از این نظر دارند. یکی دیگر از معایب این نوع لامپ ها مربوط به خطر آفرین بودن عنصر سدیم است. اگر سدیم در معرض هوا قرار گیرد برای انسان خطرناک است.

لامپ سدیم

لامپ بخار سدیم یکی از لامپ های پرکاربرد در فضای باز و مکان های عمومی است. این نوع لامپ ها با بخار سدیم عمل کرده و نور می دهند. این محصولات در فشارهای بالا و پایین نوردهی دارند ولی استفاده از لامپ بخار سدیم فشار بالا رایج تر است. نور لامپ های مذکور زرد متمایل به نارنجی است که بیشترین استفاده را در معابر جاده ای و خیابان های درون شهری دارند. چنانچه قصد کسب اطلاعات بیشتر در مورد لامپ های سدیم و موضوعات پیرامون آنها دارید قدری درنگ کنید و تا انتهای مطلب امروز را بخوانید.

آشنایی با خصوصیات و کاربرد لامپ بخار سدیم

لامپ سدیم در واقع یکی از لامپ هایی است که تخلیه گاز در آن صورت می گیرد. ساختار این سازه ها همانند لامپ های بخار جیوه است ولی تفاوت هایی نیز با هم دارند. در سازه های بخار جیوه به جای سدیم از جیوه و در عوض گاز نئون از آرگون استفاده می شود. محصولات مذکور به سبب اینکه در فشارهای بالا و پایین عمل می کنند در دو نوع تولید و عرضه می شوند که عبارتند از: لامپ سدیم پر فشار و لامپ سدیم فشار کم. در معابر و جاده های بین شهری بسیاری از لامپ بخار سدیم استفاده می شود.
حتی در زمان گرد و غبار و آلودگی با مه، نور این محصولات جاده ها را روشن کرده و برای رانندگان مفید است؛ اما جهت نصب در پارک های شهری و مراکز خرید گزینه های مناسبی محسوب نمی شوند.

مدت زمان لازم برای تولید نور در لامپ سدیم چه میزان است؟

لامپ سدیم نسبت به لامپ های جیوه ای زمان بیشتر و در حدود بیست دقیقه برای راه اندازی و نوردهی نیاز دارد. نوردهی لامپ های مذکور پس از تبدیل سدیم جامد به گاز است. این محصولات پس از قطع شدن برق نیاز به زمان طولانی برای روشن شدن ندارند و به سرعت نوردهی خود را آغاز می کنند. در مدار برخی از لامپ های مذکور از ایگناتور استفاده می شود. ایگناتور جهت افزایش لحظه ای ولتاژ گزینه مناسبی به شمار می رود.

آشنایی با مشخصات لامپ سدیم فشار کم و پرفشار

همانطور که در بخش های قبلی ذکر کردیم لامپ سدیم در هر دو فشار زیاد و کم عمل می کند و به همین جهت این محصولات را برای هر دو نوع فشار طراحی می کنند. لامپ سدیم کم فشار دارای گازی با فشار بیش از یک اتمسفر است ولی به دلیل کم فشار بودن نسبت به لامپ های پرفشار به این نام خوانده می شود. نام دیگر این نوع محصولات SOX است و بیشترین نوردهی را در بین لامپ های موجود دارند. لامپ سدیم کم فشار در چراغ های معابر و جاده ها مورد استفاده قرار می گیرند.