دسته‌بندی

پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند

 به طور کلی می توان گفت تفاوت اصلی و حقیقی پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند در بستر استاندارد تبادل اطلاعات آنها می باشد همچنین یکی از موضوعات بسیار مهم و حائز اهمیت در زمینه شبکه های انتقال اطلاعات موضوع امنیت داده ها می باشد که به منظور حفظ امنیت داده ها از رمزگذاری استفاده خواهد شد. در حقیقت رمزگذاری همان زبان واحد بین نود های شبکه می باشد به این صورت که در هر یک از نود های شبکه یک بخش رمز وجود خواهد داشت به وظیفه رمز کردن اطلاعات و داده های ارسالی و همچنین  رمزگشایی داده های دریافتی را بر عهده دارد و یکی از وظایف آن به حساب می آید.

پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند

یکی از موضوعات مهم  و حائز اهمیت اینست که در زمان رمزگذاری الگوریتم و استانداردهای مختلف و گوناگونی وجود دارد همچنین پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند نیازمند رمز گذاری این الگوریتم‌ها می باشد به عنوان مثال الگوریتم رمز کردن ما فرض کنید معکوس کردن کلمات باشد. در این حالت واحد رمز گذار کلمه روشن را به صورت معکوس و واحد رمزگشا کلمه معکوس شده را به کلمه حقیقی تبدیل خواهد کرد.

پروتکل چیست؟

 به طور کلی می‌توان گفت پروتکل زبان ارتباطی بین نت های گوناگون یک شبکه به حساب می آید به این صورت که تجهیزات مورد استفاده در یک شبکه جهت برقراری ارتباط از یک سری استانداردهای خاصی پیروی می کند اغلب کارهای انجام شده در شبکه برمبنای تبادل اطلاعات بین تجهیزات گوناگون می باشد.لذا  از اینکه تجهیزات با چه سیستمی به شبکه متصل شده‌اند برای برقراری ارتباط بین دو نود درشبکه احتیاج است که آن ها زبان یکدیگر را متوجه شوند لذا پروتکل یعنی استانداردی برای برقراری ارتباط بین نت های گوناگون یک شبکه تعریف می شود.

مقایسه پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند

 امنیت اطلاعات

 یکی از مهمترین موارد در پروتکل‌های ارتباطی خانه هوشمند امنیت اطلاعات می باشد لذا امنیت اطلاعات می توان به عنوان یکی از مهمترین و همچنین تاثیرگذارترین موارد بیان کرد بر همین اساس می‌توان گفت رسیدن اطلاعات درست به مقصد یکی از مهمترین عوامل تعیین کننده امنیت یک ارتباط می باشد.
لازم به ذکر می باشد که بخش اصلی امنیت اطلاعات به واسطه رمزگذاری برقرار می شود لذا غیر قابل نفوذ بودن سیستم رمزگذاری و همچنین سیستم رمزگشایی از اهمیت ویژه ای برخوردار خواهد بود.

بستر ارتباطی

 یکی دیگر از موارد مهم در پروتکل‌های ارتباطی خانه هوشمند بستر ارتباطی است که برای تعریف بستر ارتباطی می توان گفت مسیر جابجایی اطلاعات بین نت های مختلف را بستر ارتباطی تعریف می کنند از دید  بستر ثباتی پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند را می توان به دو گروه بی سیم و باسیم تقسیم نمود.
 لازم به ذکر می باشد که هر کدام از دو گروه ارتباط بی سیم و یا گروه ارتباط با سیم دارای زیرشاخه های گوناگونی می باشند همچنین به طور کلی می توان گفت تفاوت پروتکل های با سیم در نوع سیم مورد استفاده شده در آن ها می باشد و همچنین تفاوت ارتباط های بی سیم را می توان در باند فرکانسی آنها جستجو کرد یکی از نکات بسیار مهم و حائز اهمیت این است که بستر ارتباطی بخشی از پروتکل می باشد.

 انواع پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند

 همانگونه که در قسمت بالا نیز به آن اشاره کردیم پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند را می توان به دو گروه اصلی با سیم و پروتکل های بی سیم تقسیم بندی کرد لذا در این خصوص می توان گفت که در زمینه ارتباط بی سیم خیلی از شرکت ها جهت توسعه پروتکل داخلی خود اقدامات زیادی را نمودند همچنین لازم به ذکر است که مهمترین پروتکل های بی سیم بین المللی می باشد.
 پروتکل های ارتباطی با سیم چون نیاز به سخت افزار جانبی دارد از تنوع کمتری برخوردار می باشد. لازم به ذکر است که پروتکل های ارتباطی دیگری نیز در هر گروه وجود دارد اما به دلیل عملکرد و فراگیر نبودن آنها احتیاجی به صحبت در آن ها نخواهد بود.

 پروتکلKNX

 پروتکل  فوق یکی از پروتکل‌های ارتباطی خانه هوشمند قدیمی و پرطرفدار می باشد و همچنین یک استاندارد بین المللی کنترل ساختمان به حساب می آید که با استفاده از تکنولوژی اطلاعات و همچنین با استفاده از تجهیزات گوناگون مانند سنسورها و همچنین عملگرها و کنترلر ها با یکدیگر هماهنگ می شوند در این قسمت برخی از ویژگی این پروتکل را بیان خواهیم کرد.
بعضی از ویژگیهای این پروتکل را می‌توان به امکان برقراری ارتباط محصولات تولید کننده های گوناگون تجهیزات خانه هوشمند با یک دیگر بیان کرد همچنین به دلیل استفاده از کابل شیلد دار در زمان نصب تجهیزات نویز بسیار کمتری وارد سیستم خواهد شد همچنین در این پروتکل امکان کنترل رطوبت و همچنین امکان کنترل مصرف جریان الکتریکی وجود خواهد داشت.

 پروتکلX10

 مهمترین ویژگی و قابلیت اصلی این پروتکل امکان ارسال فرمان های کنترلی به واسطه شبکه تغذیه برق شهر میباشد که در این صورت احتیاج به سیم کشی دوباره و یا هم چنین دستگاهی در وضعیت برق خانه وجود نخواهد داشت.
 پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند نقش بسیار مهمی در زمینه طراحی سیستم دارد لذا برای طراحی خانه هوشمند با پروتکلX10 نیاز است تا وسیله برقی خود را به واسطه پریز موجود به برق متصل نمایید.
 برخی از ویژگی های پروتکل x۱۰ را می توان به هزینه پایین جهت توسعه کامل سیستم و همچنین قابلیت سازگاری در بین محصولات تجاری بیان نمود همچنین این پروتکل بر روی تلویزیون و رادیو نویز ایجاد خواهد نمود و سیستم هایی که موتور الکتریکی دارند نویز پذیر می باشد برای رفع این مشکل و رفع نویز های احتمالی احتیاج است و از فیلترهای متعددی استفاده شود. پروتکل مدباس
 این پروتکل نیز یکی از پروتکل‌های ارتباطی خانه هوشمند به حساب می آید که کاربرد اصلی آن در استفاده از پی ال سی ها می باشد لازم به ذکر است که در حال حاضر این پروتکل به صورت یک استاندارد متن باز وجود دارد.
کاربرد پروتکل های ارتباطی خانه هوشمند
 به طور کلی می‌توان گفت هر کدام از پروتکل‌های ارتباطی خانه هوشمند که در این مقاله به آنها اشاره کردیم دارای قابلیت های مختلف و گوناگونی می باشند. موضوعی که بسیار مهم و حیاتی می باشد این است که هر یک از پروتکل های موجود در خانه نیز مورد استفاده قرار می گیرد اما هزینه استفاده از این پروتکل ها بالاست، همچنین لازم به ذکر است که بیان کنیم پروتکل های بی سیم دارای هزینه اولیه کمتر می باشد. 

 

وال واشر  چراغ چشمی  چراغ پارکتی لامپ حبابی
چراغ سوله ای چراغ اداری چراغ استخری چراغ زیر پله ای

 

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر