دسته‌بندی

هوشمندسازی ساختمان

BMS یا Building management system هوشمند سازی ساختمان و یا مدیریت هوشمند ساختمان، مجموعه ای از سخت‌افزارها و نرم‌افزارهایی می باشد که جهت  مانیتورینگ و کنترل یکپارچه قسمت‌های مهم در ساختمان نصب می گردد. وظیفه این سیستم، پایش مداوم بخش‌های مختلف ساختمان و اعمال فرمان‌های مختلف به آن ها می باشد. به گونه ای که عملکرد اجزاء مختلف ساختمان متعادل با یکدیگر و در شرایط بهینه و با کاهش مصارف ناخواسته و تخصیص منابع انرژی صورت گیرد. در تعریف ساده‌تر این سیستم بر کلیه فعالیت‌ها اعم از باز و بسته شدن درها، ورود و خروج افراد، سیستم‌های روشنایی، سیستم‌های تهویه مطبوع پنجره و پرده اتاق‌ها و سیستم صوتی و تصویری و ... نظارت دارد. جهت خرید محصولات اپل کلیک کنید.

منظور از هوشمندسازی ساختمان چیست؟

طراحی و پیاده سازی هوشمند سازی ساختمان به گونه ای انجام شده که کاربر حتی در زمان هایی که در ساختمان حضور ندارد می تواند سایر سیستم ها را زیر نظر داشته باشد. مثلا تصاویر دوربین های مدار بسته را کنترل کند، سیستم های گرمایشی و سرمایشی را روشن یا خاموش نموده یا حتی درجه دمای محیط را افزایش یا کاهش دهد. ضمن اینکه کاربر می تواند وضعیت سیستم را بر روی حالت خودکار قرار دهد تا سیستم هوشمند با توجه به شرایط ساختمان بهترین تصمیم را گرفته و اجرا نماید. برای مطالعه اطلاعاتی در رابطه با خانه هوشمند کلیک کنید.

 تجهیزات هوشمند سازی ساختمان

در طراحی و پیاده سازی هوشمند سازی ساختمان به تجهیزات هوشمند سازی ساختمان احتیاج است. پردازنده مرکزی، رله ها، ترموستات، سیستم تهویه مطبوع، پنل دیواری، سنسورها ، کلیدهای لمسی، مجموعه ای از برنامه ها و نرم افزارها برخی از این تجهیزات را شامل می شوند.از مهم ترین تجهیزات هوشمند سازی می توان به موارد ذیل اشاره داشت :

پردازنده مرکزی

هسته مرکزی در تجهیزات هوشمند سازی می باشد که وظیفه برقراری ارتباط میان دیگر تجهیزات و اجرای برنامه های از پیش تعیین شده را بر عهده دارد.

 رله ها

در پروژه های خانه هوشمند  می توان برای پرکاربردترین تجهیزات که جریان برق به دیگر تجهیزات را قطع یا وصل می کنند از رله ها یاد نمود.

 سنسورها

انواع گوناگونی مختلف حرکتی، نشت آب، دما، ارسال امواج مادون قرمز  و ... را داشته و نقش آن جمع آوری اطلاعات و ارسال آن برای پردازنده مرکزی می باشد.

 پنل دیواری

به شکل های مختلفی وجود دارد که توانایی اتصال به دیگر تجهیزات همچون سیستم ها گرمایشی و سرمایشی، روشنایی و ... را دارد.

ترموستات

وظیفه این وسیله تنظیم دمای هوای داخل ساختمان است و موجب کنترل میزان انرژی مصرفی در تجهیزات هوشمندسازی ساختمان شده و به این شکل باعث کاهش  مصرف انرژی می شود.

مزایای هوشمند سازی ساختمان ها

مزایای بی شماری جهت هوشمند سازی یک خانه وجود دارد که موارد ذیل نمونه هایی از مهم ترین آن ها می باشد :
در کنار لوکس سازی فضا و ارائه یک ظاهر جذاب برای تجهیزات سطح رفاه و آسایش افزایش می یابد.
در کنار صرفه جویی در مصرف انرژی برق از یک سیستم روشنایی هوشمند برخوردار است.
از سیستم سرمایش و گرمایش هوشمند برخوردار می باشد.

سیستم پرده های برقی هوشمند

به سیستم احضار آسانسور به همراه سیستم امنیتی هوشمند ساختمان مجهز می باشد.
سیستم نظارتی و آیفون هوشمند
توسط تلفن همراه و تاچ پنل کنترل سیستم ها صورت گیرد.
افزایش امنیت و کنترل تجهیزات خارج از منزل 

هوشمندسازی سیستم سرمایش و گرمایش

 هوشمندسازی سیستم سرمایش و گرمایش، دومین مرحله هوشمندسازی ساختمان می باشد. برای خیلی از ما ممکن است که وقتی برای مدت طولانی در منزل حضور نداریم، در بدو ورود با سرد بودن (زمستان) یا گرم بودن (تابستان) منزل مواجه شویم.سیستم هوشمندسازی سرمایش و گرمایش این قابلیت را دارد  تا سیستم سرمایش و یا گرمایش را از راه دور و به کمک تلفن همراه کنترل شود. با راه اندازی این بخش از ساختمان هوشمند دیگر جهت کنترل سیستم سرمایش و گرمایش نیاز به حضور در محل نبوده و می توان از راه دور دمای مورد نظرمان را در محیط تنظیم نمایید.

ویژگی های ساختمان هوشمند

  • انسان محور : ساختمان های آینده به گونه ای طراحی شده که برای افرادی که از آن ها استفاده می کنند کار کنند. همانگونه که نیازها و انتظارات مردم به طور مداوم در حال تغییر می باشد، روش طراحی و ساخت ساختمان ها باید ادامه پیدا کند.
  • انعطاف پذیر  : فناوری های اخلالگر با سرعت تصاعدی در حال حرکت می باشد و اغلب نیازهای کسب و کار، مدل ها، مناظر و استفاده از ساختمان ها را تحت تاثیر خود قرار می دهد. جهت رفع اختلال، ساختمان‌های آینده می بایست انعطاف‌پذیری آن در طراحی صورت گیرد. در آینده، این سازه‌ها و فضاها بدون تغییر ساختمان قابل انطباق هستند.
  • غیر قابل مشاهده و نامرئی : نو آوری ها باید به شکل یکپارچه در یک ساختمان تعبیه گردد. تنها می بایست کار کند، نیازی به توضیح ندارد. هدف ساختمان‌های هوشمند، مدیریت، یادگیری، پیش‌بینی و تطبیق به تنهایی و بدون نیاز به مداخله یا شناسایی کاربران می باشد. دمای اتاق، نور، سایه، مصرف انرژی و آب همگی بر اساس سنسورها و مانیتورها به طور خودکار قابل تنظیم می باشد.
  • پایدار : آینده بشربه دلیل تأثیر تغییرات آب و هوایی و رشد سریع جمعیت بر منابع طبیعی  در خطر می باشد.  پایداری را به یکی از اولویت های کلیدی در طراحی ساختمان های آینده تبدیل می نماید. ساختمان‌های هوشمند به لطف فناوری‌های پیشرفته، می ‌توانند خارج از شبکه وجود داشته و اکوسیستم‌های خودکفا را توسعه بخشند.

همانطور که دریافتید با رشد تکنولوژی هوشمند سازی ساختمان از مواردیست که محبوبیت بالایی به دست آورده است. وظیفه اصلی سیستم هوشمندسازی خانه کنترل دما، سرمایش، تهویه، روشنایی و دیگر سیستم‌های مهم ساختمان می باشد. ضمن اینکه سیستم‌های اتوماسیون ساختمان به شکل جداگانه هر یک از اجزای سیستم را تحت‌نظر قرار می دهد تا در زمان بروز مشکل، به مدیران ساختمان هشدار لازم را دهند. ممکن است قبل از ورود ساکنین یا مسئولان ساختمان، باتوجه‌ به نوع مشکلی که رخ داده، سیستم به‌تنهایی و به شکل هوشمندانه مشکل را رفع کند. در واقع سیستم به طور مداوم و به کمک سنسورهای هوشمند شرایط را کنترل و مدیریت نموده و در صورت تمایل، ساکنین یا مدیران ساختمان می ‌توانند تنظیمات اولیه و یا تایمرهای هفتگی را اعمال نمایند. می توانند دمای ساختمان را برای نمونه دمای بر روی ۲۵ درجه سانتی گراد قرار دهند و سپس سیستم هوشمند به صورت خودکار وارد عمل شود تا همواره دمای مطلوب را برای ساکنین فراهم کند.

 

وال واشر  چراغ چشمی  چراغ پارکتی لامپ حبابی
چراغ سوله ای چراغ اداری چراغ استخری چراغ زیر پله ای

 

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر