ترانک یا ترانکینگ یکی از تجهیزات الکتریکی ساختمانی است که در بخش های مختلف ساختمان ها به کار می رود. این قطعه مفید و پرکاربرد موجب زیبایی، محافظت و سازماندهی کابل ها و سیم های متعدد می شود. ترانک ها علیرغم اینکه قطعاتی ساده به شمار می روند ولی مزیت ها و فواید متعددی دارند. اگر می خواهید اطلاعات خود را درباره ترانکینگ و موضوعات پیرامون آن افزایش دهید تا آخر مقاله پیش رو را بخوانید.
ترانک چیست؟
ترانک قطعه ای کانال مانند است که جهت عبور سیم ها و کابل ها طراحی و عرضه می شود. کابل کشی های متعدد ساختمانی مانند: سیستم تلفن سانترال، سیستم برق اضطراری، پیاده سازی شبکه های کامپیوتری و سیستم برق ساختمان موجب تعدد سیم و کابل می شود. با استفاده از ترانکینگ می توان به راحتی از روی کار، بستر مناسبی جهت کابل کشی های گوناگون فراهم کرد. زیرا در غیر این صورت باید بسترسازی ها به صورت توکار انجام شود و به این ترتیب هزینه های بسترسازی افزایش می یابند و کابل کشی بسیار سخت تر صورت می گیرد. با به کار بردن ترانک و شبکه کردن سیستم های کابل کشی، در زمان و هزینه ها صرفه جویی می شود. نوسازی و تجهیز ساختمان ها با کمک ترانکینگ بسیار آسان و کم هزینه است. جهت خرید محصولات برند اپل کلیک کنید.
ترانک شبکه
ترانک شبکه یا ترانکینگ شبکه در اغلب موارد برای نوسازی سیم کشی های ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. ترانک های شبکه را روی دیوار، سقف و بخش های مختلف ساختمان نصب می کنند و سیم ها و کابل ها را از درون آنها عبور می دهند. به این ترتیب کابل های مختلف، شبکه بندی می شوند و با پارتیشن بندی تداخلی بین آنها به وجود نمی آید. به عنوان نمونه شما برای یک ساختمان نیاز به کابل کشی برق، تلفن سانترال و پریزهای شبکه دارید و امکان تخریب دیوار و صرف هزینه و زمان بسیار برای شما وجود ندارد. در این صورت می توانید با کمک ترانک های شبکه و ترانکینگ، کابل کشی های گوناگون را بدون تخریب و صرف هزینه های بالا انجام دهید. ترانکینگ کابل ظاهر دیوار و بخش های مختلف ساختمان را نیز تغییر چندانی نمی دهد.
ترانک کشی
ترانک کشی کابل ها یکی از اموری است که در جهت نوسازی یا افزودن کابل ها و سیم های جدید صورت می گیرد. با Trunkingمی توان به راحتی کابل ها و سیم های تازه ای را به سیستم قبلی اضافه کرد. سیم کشی تلفن های سانترال یا کابل کشی شبکه های کامپیوتری یا افزودن پریز و کلیدهای برق همگی با نصب ترانک آسان و امکان پذیر است. ترانک کشی با ترانکینگ های پی وی سی و ABC صورت می گیرد. اغلب کارخانجات ترانک ها را با پلاستیک فشرده یا پی وی سی تولید و عرضه می کنند اما برخی از تولید کنندگان به سبب افزایش ماندگاری و طول عمر محصولات خود آنها را از ABC تهیه می کنند.
رابط ترانک
رابط ترانک یکی از تجهیزات الکتریکی است که از ورق های گالوانیزه گرم یا سرد ساخته می شوند. ورق های گالوانیزه ای که برای رابط ترانک مورد استفاده قرار می گیرد دارای ضخامتی برابر یک تا یک و نیم میل است. این قطعات جهت ترانکینگ کف مورد استفاده قرار می گیرند. جهت انتخاب رابط ترانکینگ مناسب خود باید عرض و ارتفاع مورد نیاز را مشخص کرده و سپس ضخامت ورق گالوانیزه را سفارش دهید. به عنوان نمونه باید اندازه های 30 و 4 سانتی متر را برای عرض و ارتفاع و ضخامت 5/1 میلیمتر را جهت ورق گالوانیزه برای رابط ترانک مورد نظر سفارش دهید برای قطعه مورد نظر خود می توانید درب های محکم قفل دار نیز در نظر بگیرید.
رابط ترانکینگ برای اتصال ترانکینگ ها به یکدیگر در سیستم کابل کشی به کار می روند. سایز رابط ها را باید متناسب با نوع ترانک در نظر گرفت و به نوع ترانکینگ بستگی دارد. نصب رابط ترانک آسان و راحت است و جهت جلوگیری از ضربه، نویز و پوسیدگی سیم ها و کابل ها مورد استفاده قرار می گیرند. با کمک رابط ترانکینگ می توان تعداد پریزها را به سادگی تغییر داده و زیاد و کم کنیم.
معرفی اتصالات ترانک
ترانک الکتریکی همراه با اتصالات و ادوات مختلفی انجام می شود که برخی از آنها عبارتند از:
- قطعه سه راهی که جهت انشعاب گیری مورد استفاده قرار می گیرد.
- درزگیرها برای پر کردن درز بین بدنه و درب ترانکینگ به کار می روند.
- اندکپ یا مسدود کننده نیز جهت بستن انتهای ترانکینگ استفاده می شود.
- جهت تغییر مسیر 90 درجه ترانکینگ از اتصال گوشه تخت استفاده می شود.
- جهت دور زدن ترانک روی دیوار یا ستون ها ادوات زاویه داخلی و زاویه خارجی به کار گرفته می شوند.
- قطعه فریم نیز جهت قرار گرفتن تجهیزاتی نظیر: کیستون، پریز و غیره به کار می رود. فریم ها با ظرفیت های گوناگونی تولید و عرضه می شوند.
- قطعاتی نیز جهت اتصال تجهیزاتی نظیر: کیستون، پریز و کلید به کار می روند.
ترانک کف خواب
ترانک کف خواب به قطعاتی گفته می شود که برای عبور سیم و کابل در زیر کف کاذب ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. این قطعات موجب نظم دهی تجهیزات الکتریکی و سیم ها در بخش کف اتاق ها می شوند. ترانک کف خواب باید از نظر استحکام مورد دقت بیشتری قرار گیرد زیرا تردد افراد ممکن است باعث صدمات و خسارات کابل ها و سیم ها شود.
قیمت ترانک
چنانچه گفتیم ترانک با کیفیت ها و متریال گوناگون توسط شرکت های داخلی و خارجی متعددی تهیه و تولید می شود. به همین جهت قیمت تمام شده هر کدام از آنها با یکدیگر متفاوت است. شما می توانید جهت اطلاع از قیمت ترانک به سایت های معتبر عرضه و فروش لوازم و تجهیزات الکتریکی ساختمانی مراجعه کنید. اغلب ترانکینگ ها با متریال پی وی سی ارزان تر از ترانک های ABC هستند. با مراجعه به سایت های مربوطه و مشورت با کارشناسان آن می توانید قطعات مورد نیاز خود را مناسب تر انتخاب کنید.
ترانک یکی از قطعات پرکاربرد و مفید الکتریکی است که شرکت های تولید کننده آن را با متریال، شکل و سایزهای متفاوتی می سازند.
ترانک لگراند
ترانک لگراند نام وسیله ای حاربردی و نوظهور است که در صنعت ساختمان، دکوراسیون و برق کشی استفاده می شود. در واقع کاربرد ساده ی ترانک لگراند این است که ضمن جلوگیری از شلوغی کابل کشی های پی در پی بر روی دیوار، در طول مسیر می توان به دلخواه خروجی های متعدد برق، تلفن، شبکه و انواع دیگر مکانیزم ها را بر روی آن ایجاد نمود. استفاده از ترانک لگراند زمانی بکار می آید که امکان تخریب دیوارها و قرار دادن کلید و پریزها و سیم کشی های آن داخل دیوار به هر دلیل وجود نداشته باشد. مثالی واضح را برای درک کاربرد این وسیله این است که فرض کنید در دفتری نیاز به چندیدن پریز برق، کابل شبکه و تلفن جهت استفاده کارمندان وجود داشته باشد، قاعدتا در این شرایط تخریب دیوارها از لحاظ هزینه و زمان به صرفه نیست، به همین خاطر در این شرایط از ترانک لگراند استفاده می شود تا به صورت روکار دسترسی همه کارمندان به پریز برق و غیره امکان پذیر باشد. هر ترانک لگراند از اجزا مختلفی ساخته شده است که شامل پارتیشن، زوایای داخلی، زوایای خارجی، زوایای تخت، سه راهی، مسدودکننده، قطعه اتصال درب، قطعه اتصال بدنه، کادر دو ماژول، کادر چهار ماژول، کادر شش ماژول و کادر هشت ماژول می شود.
کارایی هریک از قطعات در ترانک لگراند اختصاصی و مهم است و هریک از اجزا باید به صورت جداگانه خریداری شود. خوب است بدانید که ترانک ها از مواد و متریال گوناگونی در دنیا ساخته می شوند که از جمله آن ها می توان به PVC و UPVC اشاره نمود. برخی از ترانک ها با دارا بودن انتخاب مواد مناسب و با کیفیت در ساخت ترانک بسیار مهم است زیرا برخی مواد در جنس بدنه مانع از پخش آتش هنگام آتش سوزی می شوند و ریسک وقوع خطرات احتمالی را کاهش می دهند. جنس بدنه در ترانک ها بسیار مهم است. برخی از برندهای معتبر سازنده ترانک مثل لگراند از مواد مرغوبی در تولید محصولات خود استفاده می کنند که پس از گذشت زمان هیچ تغییر رنگی در آن ها دیده نمی شود همچنین در صورت برخورد اجسام به آن ها هیچگونه شکستگی ای در آن ها ایجاد نمی شود. ترانک ها در رنگ های مختلفی توسط سازندگان عرضه می شوند، رنگ اول در تمامی برند ها رنگ سفید است که بین تمام سازندگان مشترک است و بسته به شرکت سازنده سایر رنگ ها نیز تولید و عرضه می گردد.
به عنوان مثال شرکت لگراند ترانکینگ های سری DLP خود را در رنگ های سفید و مشکی تولید می کند. سایزهای ترانک لگراند هم متفاوت است و از نظر عمق، عرض و سایز درب با ابعاد مختلفی توسط شرکت ها تولید و عرضه می گردند. عرض های رایج در بازار ایران، ترانک هایی با عرض 80، 105، 150 و 195 میلی متر است که مورد استقبال بسیاری از مصرف کنندگان می باشد. همچنین ترانک لگراند ها عمق های متفاوتی نیز دارند که با توجه به حجم کابل عبوری از محفظه ترانک، شخص مصرف کننده متناسب با نوع نیاز ترانک خود را انتخاب می کند.
قیمت ترانک لگراند
همانطور که اشاره کردیم ترانک لگراند دارای اجزای مختلفی است در نتیجه قیمت ترانک لگراند و هر یک از متعلقات آن با توجه به کیفیت، برند، جنس و استانداردهایشان متفاوت است. از این رو توصیه می شود در زمان نصب ترانکینگ و متعلقات آن سعی کنید متعلقات مشابه با یکدیگر را تهیه نمایید تا در زمان نصب ترانک زیبایی فضا را دو چندان نمایش دهد . در واقع ساختار اصلی ترانک هم جا سازی تجهیزات داخل ساختمان برای نمایش بهتر است.
توجه کنید که در زمان خرید ترانک لگراند به شرکت هایی که دارای نمایندگی رسمی از سوی برندهای معروف جهانی هستند سفارش خرید خود را درخواست دهید زیرا بعد از خرید متعلقات ترانک لگراند به شما گارانتی ضمانت کالا و محصولات همراه آن داده می شود.