دسته‌بندی

چگونه بهترین محافظ برق ساختمان را انتخاب کنیم؟

نوسانات برق یکی از مشکلاتی است که همواره خسارات زیادی به لوازم برقی خانگی وارد می کند. استفاده از محافظ های خانگی یکی از راه های مقابله با این مشکل می باشد.به طور معمول افت یا افزایش ولتاژ برق، اصلی ترین دلیل این  خرابی دستگاه های پر کاربرد خانگی می باشد. در صورت مواجه شدن با این مشکلات دستگاه با مواردی همچون سوختن موتور دستگاه های برقی، کاهش طول عمر و از کار افتادن کامل دستگاه مواجه خواهد شد در صورتی که تنها با استفاده از یک محافظ برق ساختمان می توان از بسیاری حوادث ناخواسته پیشگیری نمود. این مشکلات در ساختمان های اداری نیز کم و بیش رخ می دهد.  نصب و تعمیر محافظ برق ساختمان یک اقدام ضروری می باشد که اهالی ساختمان باید آن را جدی بگیرند. با خرید بهترین محافظ برق ساختمان در هزینه تعمیرات لوازم برقی، صرفه جویی زیادی می شود. محافظ الکتریک به عنوان از ضروری ترین سیستم های رفاهی ساختمان به شمار می روند.

محافظ برق ساختمان 

محافظ برق به عنوان وسیله ای کاربردی لوازم برقی را در برابر نابهنجاری‌های الکتریکی برق ساختمان محافظت می نماید. این دستگاه در زمان نوسانات به خوبی ناهنجاری را تشخیص می دهد و جریان برق را در وسایلی که اتصال دارند قطع می کند و تا زمان بازگشت وضعیت برق به حالت عادی، این وسایل را خاموش نگه می ‌دارد؛ نابهنجاری‌های الکتریکی که در برق ساختمان شامل مواردی همچون  نوسان در ولتاژ برق، افت یا خیزش ولتاژ بیش از حد نرمال، تغییر شکل موج برق متناوب ساختمان، تغییر فرکانس برق، دو فاز شدگی و هرگونه تغییراتی از این قبیل در دیمانسیون‌های برق ساختمان است که منجر به آسیب به دستگاه‌های برقی متصل به شبکه می گردد.
نکته ای که باید توجه داشت این است که در برخی محافظ‌های الکترونیکی ضمن بر حفاظت در برابر نابهنجاری‌ها، عمل حفاظت جان در برابر برق گرفتگی نیز انجام می گیرد، یعنی این دستگاه‌های محافظ خود نوعی کلید محافظ جان (RCCB) محسوب می شود که در برابر نشتی جریان در برابر اضافه بار و اتصال کوتاه و نشتی جریان نیز عمل حفاظت را انجام می نماید.

محافظ برق ساختمان 

چرا بهتر است از محافظ برق کل ساختمان استفاده کنیم ؟

سیستم عملکرد محافظ در برابر افت یا افزایش فشار، برق ورودی به ساختمان را به طور کامل قطع خواهد کرد. به این صورت که تجهیزات برقی ساختمان در برابر آسیب احتمالی در امان خواهد ماند .تا زمانی که وضعیت برق به حالت عادی برگردد محافظ ساختمان  اجازه اتصال نمی دهد. به محض بهبود ولتاژ و عادی شدن شرایط  جریان برق اتومات وصل می شود.
ساختمان هایی که محافظ ورودی پس از کنتور نصب نباشد، محافظ های داخلی در هر واحد به صورت مجزا استفاده می شود. محافظ های معمولی جهت پیشگیری از آسیب به دستگاه های کوچک برقی همچون وسایل برقی منزل مناسب می باشند. این محافظ های برق تنها می توانند روی دستگاه های متصل، استفاده شوند و نمی توانند ورودی کلی برق هر واحد را تحت کنترل قرار دهند. در صورت بروز مشکلات احتمالی، همه دستگاه های برقی در امان نخواهند بود. در صورتی که از بهترین محافظ برق ساختمان در مسیر برق بعد از کنتور استفاده شود همه دستگاه های برقی متصل از خطر ایراد و آسیب در امان نگاه می دارد.

چه دستگاه هایی به محافظ برق نیاز دارند؟

همه دستگاه های برقی از نظر اصولی می بایست از محافظ برق استفاده نمایند. یخچال فریزر، ماشین لباسشویی و ظرفشویی، لامپ ال ای دی و کم مصرف، آیفون تصویری، تلویزیون و ال سی دی، شارژر موبایل و دیگر وسایل کوچک و بزرگ برقی همگی از جمله لوازمی اند که به محافظ نیاز دارند و در صورت عدم استفاده در افت و نوسانات برق با مشکل مواجه می شوند. به دلیل تعدد دستگاه های برقی منزل اغلب جهت خرید محافظ برق یخچال یا کامپیوتر و دستگاه های گران قیمت اقدام می شود و بقیه دستگاه ها بدون محافظ رها می گردد.
مثلا در خرید آیفون تصویری اغلب از دستگاه نوسان گیر و محافظ برق استفاده نمی شود.البته  برای آیفون و درب بازکن های برقی محافظ یا ترانس مجزا وجود ندارد. به طور کلی افت و نوسنات برقی روی همه لوازم بزرگ و کوچک برقی می تواند تاثیر نامطلوب بگذارد.در ساختمان هایی که دستگاه ترانس و محافظ برق ساختمان استفاده نمی شود برای وسایل برقی پرکاربرد و گران قیمت به ناچار از محافظ برق معمولی استفاده می گردد. معمولا چند دستگاه همزمان از یک محافظ مشترک استفاده می کنند.

بهترین محافظ برق ساختمان چه ویژگی‌هایی دارد؟

محافظ پشت کنتور بهترین محافظ برق ساختمان به شمار می رود. با خرید این نوع دستگاه از تهیه  محافظی جدا برای هر کدام از وسایل برقی معاف خواهید بود. این دستگاه بعد از کنتور قرار داده می شود و نوسانات و افت فشار در برق کل ساختمان را کنترل می ‌کند. لذا با خرید بهترین محافظ برق ورودی ساختمان صرفه‌جویی هم در هزینه‌ها رخ می دهد و هم از سوختن دستگاه‌های برقی جلوگیری خواهد شد. محافظ برق پشت کنتور دارای ترمینال ورودی و خروجی می باشد و برای تمامی دستگاه‌های برقی داخل خانه و محل کار مناسب خواهد بود.

تفاوت محافظ الکتریک با چند راهی 

مزایای نصب بهترین محافظ برق در ساختمان در مقایسه با محافظ های معمولی چیست؟

همانطور که می دانید جایگاه این دستگاه بعد از کنتور می باشد که به طور یکجا برق ورودی کل ساختمان را از نوسانات ولتاژ حفظ می نماید. به این صورت به استفاده مجزا محافظ برای هر دستگاه نخواهد بود. نوسان برق منجر به کاهش عمر وسایل برقی و یا سوختن دستگاه می گردد. مهم ترین مزایا استفاده از این دستگاه عدم نیاز به استفاده از چندین محافظ معمولی می باشد. به جای خرید جداگانه محافظ برق برای هر دستگاه، تنها لازم است تا یک محافظ برای برق ساختمان نصب نمایید. به این صورت هزینه خیلی کمتری برای نصب و نگهداری از محافظ برق ساختمان در طولانی مدت خواهید داشت. همچنین این دستگاه از نظر کارایی نیز به مراتب بالاتر از محافظ معمولی می باشد.

تفاوت محافظ الکتریک با چند راهی 

زمانی که  تعداد پریزهای برق برای وسایل مورد نظر کافی نباشد استفاده از چند راهی راه حل این مشکل خواهد بود. امکان استفاده هم زمان چند وسیله برقی با چند راهی ممکن می شود. بعضی از این دستگاه ها از سوئیچ های قطع کننده مدار برق برخوردارند ولی حالت محافظ الکتریکی ندارند. محافظ الکتریکی به خوبی از لوازم نگهداری می کند در صورتی که این ویژگی در چند راهی وجود ندارد. 

 

لوستر و چراغ آویز لامپ رشد گیاه لامپ گازی پنل SMD
چراغ ریلی چراغ مطالعه چراغ رومیزی آباژور چراغ دیواری

 

نوشتن یک نظر

این فرم نام، ایمیل، آدرس IP و نظرات شما را جمع می کند تا بتوانیم نظرات شما را در وب سایت پیگیری کنیم. برای اطلاعات بیشتر، قوانین و مقررات و سوالات متداول ما را بررسی کنید، در آنجا اطلاعات بیشتری در مورد نحوه و چگونگی ذخیره اطلاعات شما در اختیار شما قرار می دهیم.
افزودن نظر