خانه هوشمند (Smart House) مجموعه ای از ابزارهایی هستند که با کمک آن ها می توان برخی از وسایل الکتریکی و مکانیکی موجود در خانه را کنترل کرد تا از برخی از هزینه های موجود و اتلاف انرژی جلوگیری کند. ما در دنیایی زندگی می کنیم که تکنولوژی در آن جایگاه ویژه ای دارد. همه ما در فعالیت های روزانه از وسایل هوشمند استفاده می کنیم. یکی از اصطلاح های جدیدی که امروزه با آن رو به رو هستیم خانه هوشمند است. خانه های هوشمند علاوه بر کنترل وسایل برقی، افزایش ایمنی و آسایش را برای اعضای خانواده فراهم کند. برای پیاده سازی خانه های هوشمند در ساختمان باید زیرساخت های لازم را برای کنترل وسایل برقی ایجاد کنیم. در ادامه می خواهیم به بررسی کامل بخش های مختلف تجهیزات خانه هوشمند ایرانی و قیمت آن بپردازیم با ما همراه باشید.
تعریف خانه هوشمند
خانه هوشمند در واقع ساختمان و خانه مدرن است که تمام اجزا و وسایل برقی آن به کمک یک سیستم مرکزی کنترل می شود. در خانه های هوشمند به راحتی می توانید هر آنچه که در هر قسمت از خانه است را کنترل کنید یا در زمان هایی که در خانه حضور ندارید می توانید با کمک آن برنامه های از پیش تعیین شده ای داشته باشید. همچنین با خانه های هوشمند می توانید نظارت کامل بر روی وسایل برقی و مکانیکی موجود در خانه داشته باشید. خانه هوشمند مجموعه ای هوشمند است که می تواند خود را با عادت های شما تطبیق دهد و به عنوان برنامه ای کنترل پذیر در خانه نصب و راه اندازی شود. عملکرد مناسب خانه های هوشمند زمانی امکان پذیر است که بخش های مختلف آن در کنار هم مجموعه ای هوشمند را ایجاد کند و به خوبی در کنار یکدیگر کار کنند تا سیستم هوشمند خانه هم کارایی مناسبی داشته باشد.
مزایای مهم خانه هوشمند ساخت ایران
زندگی در دنیای امروزی تفاوت هایی دارد، برای همین است که راه حل های منطقی و متفاوتی وجود دارد که از طریق آن بتوانیم زندگی در دنیای مدرن را به راحتی سپری کنیم. یکی از روش های زندگی راحت و بدون دردسر در دنیای مدرن امروزی برخورداری از سیستم خانه هوشمند در ساختمان است. خانه های هوشمند مزایای فراوانی دارند که موجب برقراری امنیت و آسایش در محیط می شوند.
از مهمترین مزایای خانه های هوشمند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- برقراری امنیت و تامین ایمنی در محیط
- بهینه سازی زمان و جلوگیری از اتلاف انرژی
- کنترل تمام وسایل الکترونیکی و مکانیکی موجود در خانه
معرفی بخش های مختلف خانه هوشمند
برای اینکه خانه هوشمند عملکرد مناسبی داشته باشد از بخش های مختلف تشکیل شده است که با قرارگیری آن ها در کنار هم مجموعه ای هوشمند را تشکیل می دهند. بخش های مختلف در سیستم هوشمند با یکدیگر در ارتباط هستند و شامل کنترل کننده مرکزی، پروتکل های ارتباطی، سنسور و رابط کاربری، عملگرها می شود. در ادامه به توضیح هر یک از آن ها به طور خلاصه می پردازیم.
کنترل کننده مرکزی
کنترل کننده مرکزی (Central controller)، مهمترین بخش در سیستم هوشمند است که تمام اجزای خانه هوشمند از طریق آن با یکدیگر در ارتباط هستند. تمامی فرمان های سیستم هوشمند از طریق کنترل کننده مرکزی برای سایر بخش های مختلف خانه ارسال می شود. دستگاه مرکزی سیستم هوشمند اطلاعات موجود در خانه را دریافت می کند و هر آنچه که در خانه اتفاق می افتد را کنترل می کند. کنترل کننده های مرکزی تجهیزات الکترونیکی خانه های هوشمند را از پخش کننده فیلم و موسیقی گرفته تا سیستم های امنیتی و چراغ ها را با سیم و بدون سیم با یکدیگر مرتبط می کند. کنترل کننده های مرکزی انواع مختلفی دارند و سیستم هوشمند خانه را مدیریت کرده تا تجهیزات به خوبی با یکدیگر کار کنند.
رابط های کاربری
رابط های کاربری خانه های هوشمند ابزارهایی هستند که کاربران خانه های هوشمند از طریق آن ها می توانند با خانه ارتباط داشته باشند. رابط های کاربری همان ریموت کنترل های هوشمندی هستند که گزینه مناسبی برای تمام ریموت های خانه هستند یا صفحه های لمسی، کلیدهای هوشمند، تبلت و تلفن همراه که اکثر افراد از آن استفاده می کنند را در بر می گیرند. به کمک تمام ابزارهایی که بیان کردیم می توانید به سیستم هوشمند خانه فرمان دهید یا برنامه ریزی های ساده مورد نظر خود را در آن اعمال نمایید.
پروتکل های ارتباطی
برای برقراری ارتباط بخش های مختلف خانه های هوشمند با کنترل کننده مرکزی و برقراری ارتباط آسان با یکدیگر لازم است از پروتکل های ارتباطی تعریف شده و مشخص استفاده شود. پروتکل های ارتباطی خانه های هوشمند در واقع مسیر استاندارد و مورد تایید برای سایر بخش های سیستم هوشمند است. پروتکل های ارتباطی در سیستم هوشمند می تواند اطلاعات لازم را میان خود و سایر بخش های خانه هوشمند جا به جا کند. مسیرهای ارتباطی می تواند به صورت سیمی یا بدون سیم باشد.
سنسورها
سنسورها ابزارهایی هستند که توانایی تهیه گزارش وضعیت های مختلف خانه از جمله رطوبت، نور، دما، دود و غیره و ارسال آن به کنترل کننده مرکزی را از طریق پروتکل های ارتباطی انجام می دهد. به بیان ساده تر می توان گفت که سنسورها با افزایش دما به اندازه مشخص می تواند از طریق ارسال گزارش به سیستم کنترل کننده، سیستم سرمایش را به صورت خودکار روشن کند.
عملگردها
یکی از اجزای سیستم های هوشمند عملگرها هستند که از وظایف آن می توان به حرکت موتور پرده برقی یا بازکردن درب پارکینگ، روشن کردن پمپ تصفیه و غیره اشاره کرد. عملگرها در واقع حرکت دهنده هستند و فرمان صادر شده از سیستم کنترل کننده خانه های هوشمند را اجرا می کنند. عملگرها نیاز به منبع انرژی و سیگنال کنترل دارند. عملگرها در سیستم هوشمند شامل دیمر، رله، فرمان های برنامه نویسی می باشند که با کمک موتور پرده برقی، برد الکترونیکی، سیستم های صوتی و تصویری و غیره می توانند فرمان های صادر شده از طرف سیستم هوشمند خانه را اجرا کنند. زمانی که دستگاه کنترل کننده مرکزی سیستم هوشمند روی پروتکل وای فای به تلویزیون دستور می دهد که ورودی تلویزیون را روی HDMI دو قرار بگیرد، برد الکترونیکی تلویزیون فرمان ارسال شده را رو شبکه انجام می دهد.
قیمت خانه هوشمند
تجهیزات سیستم هوشمند یکی از کامل ترین و مجهزترین محصولات هوشمند سازی هستند که امروزه در اکثر ساختمان های مسکونی، اداری و تجاری به منظور برقراری امنیت و ایمنی در محیط نصب و راه اندازی می شود. قیمت خانه هوشمند با توجه به قابلیت و توانایی آن های آن مشخص و به بازار فروش عرضه می شود. محصولات خانه های هوشمند را در انواع برند خارجی و ایرانی و پروتکل های ارتباطی بدون سیم و با سیم درجه بندی می کنند.
خانه هوشمند یکی از ابزارهای کاربردی برای برقراری ارتباط و کنترل وسایل الکترونیکی و مکانیکی موجود در خانه است. از وظایف مهم سیستم هوشمند خانه می توان به برقراری امنیت و ایمنی در زندگی مدرن و ایجاد رفاه و آسایش برای اعضای خانواده اشاره کرد. بخش های مختلف خانه های هوشمند مسیری را برای ارتباط سیستم هوشمند با سایر وسایل موجود در خانه ایجاد می کنند. خانه های هوشمند در انواع برند و با کیفیت متفاوت طراحی و به بازار فروش عرضه می شوند. شما می توانید با در نظر گرفتن نیاز و خواسته خود بهترین و با کیفیت ترین نمونه سیستم های هوشمند را برای خانه یا محل کار انتخاب و خریداری نمایید.